Videojobsøgning - virker det?

18-02-2013
3 min.

De to cand.merc.er Frederik Joen Nielsen og Oskar Nunan storhitter med hver sin specielle videoansøgning. Men er det også vejen frem for dig?

Thomas Kantsø, udviklingskonsulent i Djøf, tror på, at videoansøgninger kan være vejen til dit nye job.

”Og jeg synes, jobsøgende djøfere skal gøre meget mere af den slags,” siger han, efter, at to cand.merc.er storhitter på de sociale medier med deres alternative jobansøgninger.

I skrivende stund er det godt en uge siden, cand.merc. Oskar Nunans hjemmeside www.dearwonderfulcopenhagen.com blev klikbar, og indtil videre har han haft 5.000 besøgende. Hans hjemmeside er egentlig én jobansøgning målrettet én specifik opslået stilling hos Wonderful Copenhagen – en stilling, han brændende ønsker sig. Derfor har han gjort sig ekstra umage. Omdrejningspunktet er en video, der på kreativ vis giver indtryk af hans kompetencer og ikke mindst af, hvad han kan gøre for Wonderful Copenhagen.

Mere af samme slags – straks

Oskar Nunan ved endnu ikke, om han bliver kaldt til samtale på ønskejobbet, men til gengæld har tre andre interessante virksomheder kontaktet ham med henblik på en samtale, efter at de har set hans video, der bliver delt igen og igen på LinkedIn. Og den har også givet ham en måneds projektansættelse hos en brand-virksomhed.

Thomas Kantsø er meget begejstret for Oskar Nunans alternative ansøgning.

”Han er konkret. Han har lavet research. Han viser, at han er kreativ, og han viser, at han er god til de sociale medier. Og så gør han det på en meget professionel måde. Man får simpelthen lyst til at møde ham. Og det vil virkelig undre mig, hvis ikke Wonderful Copenhagen kalder ham ind til en samtale,” siger Thomas Kantsø.

Det smitter

Oskar Nunan blev inspireret af cand.merc. Frederik Joen Nielsen, der for en lille måned tid siden lagde en uopfordret jobansøgningssang på YouTube.

Næsten 41.000 har indtil nu set og hørt Frederik Joen Nielsens sang. Han har fået tilbudt et kedeligt job og et halvkedeligt job – og så har Google i Dublin stillet ham et superspændende job i udsigt. Han har sagt nej tak til dem alle – Google, udelukkende fordi han har en familie med to små børn, som han ikke lige kan flytte i to år. Men han har også haft det, han kalder en ’kaffesnak’ med seks meget spændende arbejdsgivere, som han venter på tilbagemelding fra. I næste uge har han endnu en samtale og en test.

”Jeg har ikke fået et job endnu, men det har været en rigtig god døråbner, og jeg bliver ved med at blive kontaktet af både medier og arbejdsgivere. Hvis alt spiller med test og samtale, har jeg et job i næste uge,” siger Frederik Joen Nielsen, der i øvrigt hidtil har søgt omkring 40 job på helt traditionel vis, uden det er blevet til et job.

Bare kom i gang

Oskar Nunan har heller ikke et helt håndfast job på hånden endnu, og han ved ikke, om jobbet hos Wonderful Copenhagen, som egentlig var målet, er inden for rækkevidde.

 ”Hvis jeg ikke får det, vil jeg tænke synd. Men så vil jeg bruge dearwonderfulcopenhagen.com til at fortælle, hvad der så skete – for jeg har fået så mange positive tilkendegivelser, at jeg er sikker på, at der nok skal komme noget godt ud af det.”

Thomas Kantsø er ikke bleg for at anbefale andre djøfere at give sig i kast med en videoansøgning.

”Hvorfor skulle en dommerfuldmægtig eller en advokat ikke også kunne gøre det? Selvfølgelig skal det være på deres egen måde og på en måde, der rammer modtageren. Og så skal den være tro mod dem selv, for din onlineprofil skal gå hånd i hånd med det indtryk, modtageren får, når I mødes face to face.”

Find balancen

Den mere utraditionelle ansøgning skal selvfølgelig også stadig vedhæftes et gennemarbejdet CV og en målrettet ansøgning, hvis det drejer sig om et specifikt job, understreger Thomas Kantsø.”Det er vigtigt at ramme den helt rigtige balance mellem sjov og ballade og fagligheden. Og så skal det være gennemarbejdet. Men ellers er det bare om at klø på, for det handler om jo om at skille sig ud – på den gode måde.”

Thomas Kantsø har skrevet et blogindlæg på djoef.dk om videoansøgninger: ’Gangnam style jobsøgning’.

Få seneste nyt fra djøfbladet – direkte i din indbakke hver fredag

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.