Caroline låner sin sofa ud til hjemløse medstuderende

06-11-2013
1 min.

Caroline Klint er selv studerende, og igennem Sofaformidlingen har hun lånt sin sofa ud til andre studerende i nød.

Hvordan hørte du om initiativet?

”Jeg hørte om det igennem mit studie på Københavns Universitet og Studenterrådet, og så kendte jeg nogle venner, som kun havde haft gode oplevelser ved at låne deres sofa ud igennem hjemmesiden.”

Hvad synes du om konceptet?

”Jeg synes, det er et fantastisk initiativ. Det fede ved konceptet er alle de forskellige mennesker, der tilbyder deres sofa til trængende, hjemløse studerende. Jeg så for eksempel otteårige piger, der tilbød deres senge, fordi de - som de skrev - så bare ville kunne sove inde hos deres forældre. Dét, synes jeg, er prisværdigt.”

Hvem boede hos dig?

”Allerede i løbet af de første par dage fik jeg syv beskeder fra sofasøgende! Jeg valgte den første, der havde kontaktet mig. Det viste sig at være en pige, der efter et langt ophold i Tyskland lige var kommet tilbage til København, fordi hun meget pludseligt var blevet optaget på et studie. Pigen boede hos mig over en weekend fra torsdag til mandag. Da hun kom hjem til mig, drak vi først kaffe i en times tid, og så fik hun et sæt nøgler.”

Hvordan var det at have en
fremmed i dit hjem?

”Vi så meget lidt til hinanden, imens hun
boede hos mig, men jeg så hende slet ikke som en fremmed, fordi hun var på alder med mig og også studerede. Så for mig kunne hun ligeså godt have været en bedste veninde, der flyttede ind, som en fremmed.”

Ville du tilbyde din sofa på
Sofaformidlingen igen?

”Ja, helt sikkert. Det var en rigtig god oplevelse. Lige nu bor to af mine boligløse venner, der også er studerende, hos mig. Den ene har hidtil været registreret som hjemløs i Københavns Kommune, og den anden har sovet i sin bil og rundt omkring. Boligsituationen i København er virkelig svær for mange studerende.”

Hvordan ser din egen boligsituation
ud lige nu?

”Jeg har været så heldig, at jeg kunne flytte sammen med en veninde, da hun købte en andelslejlighed i Københavns Nordvestkvarter for et år siden. Men nu har hun valgt at sælge lejligheden, så i værste fald risikerer jeg faktisk selv at være boligløs inden to måneder.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.