Indtager USA med rollespil

9.10.2013

af

Cand.scient.soc. Søren Malmborg har udviklet en metode til forhandlingsforberedelse. Efter moderat succes med at sælge metoden i Danmark indtager han nu USA
og har allerede brohoveder på
to prestigefyldte universiteter.

Søren Malmborg sidder ved det hvide spisebord i lejligheden på Strandvejen lidt uden for København. Bag ham står en halvåben fransk dør, og han er flankeret af datterens Trip Trap-stol. Han er lige rykket ud af sit gamle kontor og er på vej til at få et nyt – derfor modtager han i privaten.

Gennem de sidste tre og et halvt år har han udviklet og markedsført en metode, som han kalder ´Negotiation War Games´.

”Det er en struktureret rollespilssimulation af en konkret kommende forhandling. Metoden stammer oprindeligt fra militæret, men har egentlig ikke noget med krig at gøre,” forklarer han.

Meget kort fortalt går den ud på at indsamle informationer om en kommende forhandling og forhandlingsmodpart og så rollespille hele forhandlingen for at vide, hvilke muligheder man har for at komme igennem med det, man ønsker.

”Når du har været igennem rollespillet, har du en usammenlignelig god forudsigelse af, hvad der vil ske ved din rigtige forhandling. Det er en kæmpe fordel.”

Han har arbejdet fuld tid plus ekstra med sit enkeltmandsfirma Outcome i tre og et halvt år. Til at begynde med satsede han på at sælge metoden på det danske og skandinaviske marked.

”Der er ikke stor nok generel interesse til at opret-holde et marked herhjemme. Til gengæld har der været en voksende interesse for mine ydelser i USA. Derfor har jeg valgt at indstille konsulentkarrieren i Danmark og Skandinavien og udelukkende fokusere på salg af metoden som den primære ydelse til USA. Jeg har allerede samarbejde med fire forhandlingsvirksomheder i USA og en i Australien.”

Desuden undervises der i hans metode på Columbia University og NYU Stern School of Business. De ligger begge i USA og indtager henholdsvis femte- og nittende-pladsen på Financial Times liste over verdens bedste Business Schools.  

Hvorfor er Danmark ikke helt parat til Negotiation War Games?

”Jeg tror, det er noget kulturelt. Dansk erhvervsliv er meget forsigtig – det mener de også selv. I USA har man en hel anden holdning til bare at springe ud i det og prøve.”

Hvordan har det hængt sammen økonomisk?

”Ikke altid særligt godt. Timelønnen har været håbløs. Det bliver forhåbentlig bedre nu. Jeg regner med cirka 1.000 kunder i USA inden for to år.”

Hvad har drevet dig så længe?

”At jeg virkelig oprigtigt tror, at jeg kan bidrage med noget. Jeg er helt overbevist om, at det her er rigtig godt. Det seneste år er jeg kun blevet mere overbevist, fordi der er så stor en interesse fra USA.”

Kan du nævne en dansk kunde?

”Jeg underviste Finansforbundets kredsformænd i brugen af metoden – særligt med henblik på overenskomstforhandlinger.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet