For mig er efteruddannelse flødeskum

23.10.2013

af

Poul Carstensen har passeret de 50, men han fylder stadig på med efteruddannelse. Han gider bare ikke starte forfra hver gang, og han vil helst på kursus med nogle, der er nået nogenlunde til det samme sted i livet, som han selv er.

Det er ikke et problem for Poul
Carstensen, kontorchef i Region Midtjylland, at få sin arbejdsgiver til at punge ud til efteruddannelse. Det er ikke prisen, der er afgørende, men det kan være svært at blive ved med at finde noget, han har lyst til.

”Grunden til, at vi +45’ere ikke går så meget på kurser, er, at mange af kurserne appellerer til, at man starter fra Adam og Eva. Men vi er et helt andet sted i karrieren. Og det kan godt være, det er en fordom, men jeg vil helst på kursus med nogle, der er nogenlunde det samme sted i karrieren og ikke mindst i livet, som jeg er.”

Poul Carstensen er 53 år og har efterhånden en lang række efteruddannelsesbeviser. Han har også taget en længerevarende lederuddannelse. Han har ikke brug for at jagte flere ECTS-point, men han vil stadig gerne efteruddanne sig – ikke for bevisernes skyld, men mere for netværkets og den personlige udviklings skyld. Derfor faldt han over kursusforløbet ’Karriere med overskud’ – en uddannelse til omkring 54.000 kroner, som Djøf Efteruddannelse udbyder.

”Det er en form for flødeskum. Uddannelsen signalerede, at den er rettet mod én som mig, der er langt i karrieren. En uddannelse, der tager afsæt i ’vi bygger
viden oven på det, I allerede kan’,” fortæller Poul Carstensen.

Og så får han ikke følelsen af at sidde på skolebænken. Dér har han siddet nok,
synes han.

”Uddannelsen er karakteriseret ved, at vi er mange, der gerne vil sige noget – det er i høj grad lige så meget erfaringsudveksling.”

Poul Carstensen er et sted i livet, hvor både karrieren og livet ved siden af arbejdet får et særligt fokus. Han har stadig mange arbejdsår i sig – nok noget, der ligner 15 år, skønner han. Børnene er flyttet hjemmefra, og økonomien er solid. Men hvad skal der til, så det bliver ved med at være sjovt at gå på arbejdet? Og hvordan balancerer det med livet ved siden af? Det er nogle af de spørgsmål, han gerne vil komme nærmere ind på gennem kursusforløbet, der blandt andet fokuserer på formidling, forhandling og emotionel intelligens.

Poul Carstensen er begejstret. Men når han er færdig med uddannelsen, går der nok nogle år, før han kaster sig over en længerevarende efteruddannelse igen.

”Jeg kan godt lide den slags kurser, hvor man møder andre, man kan spejle sig i, og hvor man kommer tæt på hinanden. Men det kræver noget af dig og af dem. For skal kontakten bevares fremadrettet, er der ikke plads til at gøre det samme med et halvt eller et helt års mellemrum.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet