Bruger et semester på praktik

9.10.2013

af

Gennem et praktik-ophold får Malene Vinther Christensen både en pause fra universitetsbænken og samtidig en smagsprøve på det arbejdsliv, der venter i horisonten.

Hvor er du i praktik?

”Jeg er politisk konsulent i Innovationsafdelingen i Den Sociale Retshjælp i Aarhus.”

Hvad laver du der?

”Både kommunikation, fundraising og ret mange dokumentationsopgaver – vi samler for eksempel data om de mennesker, vi hjælper. Vi laver også politisk interessevaretagelse og politiske henvendelser.”

Hvad indebær det at være praktikant?

Jeg får 20 ECTS-point for det. Det er en del
af min overbygning på Statskundskab, at jeg kan komme i praktik. Jeg er her på fuld tid i et helt semester.

Det er ulønnet?

Ja, men jeg får stadig min SU.

Hvad får du fagligt ud af at være der?

”Nogle af de ting, jeg har lært om politisk kommunikation og det politiske system, prøver jeg nu af i virkeligheden. Det er
interessant.”

Hvordan er det at få en pause fra universitetet?

”Det er rart at tage en pause fra de langhårede tekster, som nogle gange kan blive for teoretiske og virkelighedsfjerne. Og så er det rart, at læsningen ikke altid hænger over hovedet, men at jeg kan holde fri, når arbejdsdagen er ovre.”

Hvad har du lavet i dag?

”Lige nu sidder jeg med en rapport om konsekvenserne ved ´overgældssætning´. Altså at folk har så meget gæld, at det er umuligt for dem at opretholde en levestandard og betale af på deres gæld. Det er nogle klientinterviews, som nogle tidligere praktikanter har lavet, som jeg arbejder videre med. På sigt skal vi sende rapporten til nogle interessenter og nogle medier. Vi vil bruge resultaterne til at sætte fokus på, hvilke konsekvenser det har for mennesker at have meget stor gæld.”

Ville du anbefale andre at tage praktik på studiet?

”Ja, helt sikkert. Også bare for at komme lidt væk fra universitetets tykke mure. Jeg har allerede selv fået meget ud af at se, hvordan det er at møde på arbejde, være der hele dagen og indgå i et team med mine kolleger.”


3 praktikråd

1. Gør op med dig selv, 
om det er noget for dig 
Definer om det er det, du vil, og om du har tid til det. Vælg branche ud fra, hvad du gerne vil. Find ud af hvad du vil bruge praktikopholdet til og lav en forventningsafstemning med arbejdsgiveren. Husk at praktikopholdet kan være et springbræt til at komme videre i karrieren.

2. Indgå en praktikant-kontrakt.
På djoef.dk/praktik finder du et forslag til en praktikant-kontrakt, som du kan tage udgangspunkt i. Så får du de rettigheder, som du har krav på, og får aftalt, hvilke arbejdsopgaver du skal have, og om det er lønnet eller ulønnet og så videre. Du kan sende din praktikant-kontrakt ind til Djøf og få den set igennem.   

3. Hav et klart mål med praktikopholdet. Vær enig med din chef om, hvad praktikopholdet skal munde ud i. Skal du for eksempel skrive en opgave færdig eller udføre en konkret arbejdsopgave? Det er vigtigt at have et klart mål for, hvad du skal opnå, så du får meritoverført praktikopholdet.

Rådene er givet af Christine Stemann Johansen, jurist og chefkonsulent i Djøf.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet