Familien Danefæ

30-01-2013
3 min.

To advokatsøstre plus to gode venner med designbaggrund slog pjalterne sammen og startede tøjvirksomheden Danefæ - lidt for sjov. I dag har de en virksomhed med tyve ansatte og en omsætning på 35 millioner kroner.

Der sker et eller andet med helhedsindtrykket, når man blæser af sted på cykel på vej til advokatkontoret iført habitjakke, silkebluse og høje hæle, og man så smækker en Helly Hansen regnjakke over, fordi det regner.

Søstrene Nina Warberg Sejersen og Louise Warberg Hækkerup har sammen og hver for sig udviklet mange ideer gennem livet. Men da de sammen med barndomsveninden Christine Delvoye-Andersen fik ideen om en lang, praktisk, men ikke mindst cool regnfrakke, tog de handling.

Sammen med Christine og hendes mand Eric Delvoye, der begge er uddannet designere, satte de to søstre i 2006 gang i en lille produktion af farverige regnfrakker og et par t-shirts under navnet Danefæ. Grundideen var og er stadig produkter af bedste kvalitet, som med et tvist af humor hylder skandinaviske ikoner og designhistorie. De skød hver især den fjerdedel af de 125.000 kroner, det kostede at etablere et anpartsselskab, i firmaet. Siden har Danefæ ikke kostet dem noget, de har kun tjent penge, og de har på intet tidspunkt lånt penge i banken.  I dag har de en omsætning på 35 millioner kroner.

Det gik da også over alt forventning helt fra begyndelsen. Kort tid efter, at de havde lanceret deres første kollektion, var der en venteliste på flere hundrede interesserede kunder, der var gået forgæves efter en regnfrakke i en de københavnske butikker, som havde satset på det nye tøjmærke.

Efter to år sagde Nina sit job op som advokat og blev den første fuldtidsansatte i firmaet. I dag har de alle fire fuldtidsarbejde i Danefæ. Nina formelt set som administrerende direktør – en post hun i praksis deler med sin søster. Nina lagde ud med en løn på 16.000 kroner om måneden. Den er siden steget til, hvad der svarer til en god advokathyre, og samtidig trækker alle fire udbytte ud af virksomheden, når de kan se, der er til det. Hovedkontoret ligger i Beder, hvor Nina bor. I København holder Louise og tre medarbejdere til, og designerparret bor og arbejder i Frankrig.

Selvom Danefæ har klare danske referencer i både grafisk udtryk og navn, kan man støde på Danefæ-klædte folk i gadebilledet mange steder i verden. Og lige nu er Danefæ ved at åbne sin fjerde butik i Danmark i samarbejde med Nina og Louises lillesøster Julie, der også er djøfer.  

Hvad er den største udfordring for jer lige nu?

”Det er at gå fra at være en iværksættervirksomhed, hvor vi havde fingrene i alt og til at være en veletableret virksomhed, hvor vi skal hæve os op i helikopteren. Vi skal ikke gøre noget, som vores ansatte kan gøre. Og det kan være lidt svært. Jeg er begyndt at læse bøger om ledelse, og jeg vil meget gerne tage en mini MBA i ledelse.” 

Hvad er du mest stolt af ved Danefæ?

”At vi skaber arbejdspladser - selv i en krisetid. Vi har taget folk ind, der har været ude af arbejdsmarkedet i flere år. Vi har taget folk ind, der har været nede med stress, og vi har ansat folk med ikke danskklingende navne. Og det fungerer rigtig godt.” 

Har du og din søster gavn af jeres juridiske baggrund?

”I høj grad. Vi har haft en række kopisager og krænkelsessager, som vores andre kolleger i branchen slet ikke ved, hvad de skal stille op med. Og vi indgår jo hele tiden kontrakter med producenter og kunder, hvor vi bruger juraen.” 

Har du kunnet sove om natten?

”Ja, fuldstændig. Det hænger nok sammen med, at vi på intet tidspunkt har haft problemer med økonomien. Min søster har arbejdet med insolvensret, og det er hende, der sidder på pengekassen – vi investerer ikke i noget, før vi har pengene selv. Og nu under krisen er det en stor fordel ikke at være afhængig af bankerne.” 

Har det kun været positivt at arbejde så tæt sammen med sin søster og gode venner?

”Ja. Vi har delt ansvarsområderne mellem os, og vi er hver især enevældige på vores område, så der er ikke så meget at diskutere. Samtidig sidder jeg i Beder, min søster i København og Christine og Eric i Frankrig. Så når vi mødes, er det en fest.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.