Mange chefer - én coach

25.9.2013

af

I KPMG har de unge medarbejdere mange chefer, men til gengæld en personlig coach.

Mellemledere får flere og flere medarbejdere under sig og skal helst kunne det hele til topkarakter: faglighed, menneskelighed og personaleledelse.

Men i nogle brancher deler man pakken op, så lederen ikke bærer det hele på egne skuldre med både faglig ledelse og medarbejdernes udvikling og velbefindende.

Det er omdiskuteret, om det duer at skille faglig ledelse og ’menneskeledelse’ ad. Men i fx revisions- og rådgivningsgiganten KPMG mener man, det er nødvendigt.

Her er princippet, at de yngre løser opgaver sammen med skiftende chefer på forskellige kunder, for så lærer de meget mere. Til gengæld har de en coach, som holder øje med deres udvikling, performance, interne og eksterne efteruddannelse og trivsel i al almindelighed.

Tillid giver personlig udvikling

Det er nødvendigt i en hæsblæsende branche, hvor cheferne typisk er partnere i firmaet og lever og ånder for deres kunder, forklarer HR-chef i KPMG, jurist Thomas Hall.

”Vores yngre medarbejdere er eftertragtede hos andre også i krisetider. Vi har ikke råd til, at de siger, ’der er ikke nogen, som tager sig af mig, så jeg rejser’.”

Coachene – som er erfarne medarbejdere, der er udvalgt på grund af talentet for at have med mennesker at gøre og få dem til at udvikle sig – har også den fordel, at de yngre får en fortrolig, mener han.

”En coach, man har tillid til, kan give et kærligt puf. Faglig udvikling er vigtigt, men hvis man samtidig tør åbne sig for at arbejde med sin egen person, kan mange udvikle sig dramatisk mere, end de kan på det rent faglige område.”

I en organisation som KPMG skal de have en stærk pipeline af talenter, som hele tiden udforsker deres potentiale, siger Thomas Hall.

”Der ser vi en fordel i, at medarbejderne får inspiration hos forskellige ledere.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet