Kan det betale sig at hyre en konsulent?

24.5.2013

af

Der bliver brugt rigtig mange penge på eksterne konsulenter. Nogle gange overflødigt mange penge – andre gange det helt rigtige valg. DI har lavet en beregner, der tydeliggør, om det er en fordel at hente hjælp udefra.

En medarbejder har sygedage. En medarbejder skal have ferie. En medarbejder optager en kontorplads. Nogle gange kan der være en økonomisk gevinst ved at hyre en ekstern konsulent til at løse en given opgave. Mens det andre gange vil være smartest at klare opgaven internt.

DI Videnrådgivere har sammen med en række offentlige arbejdspladser udviklet en beregningsmodel, der kan give et billede af, hvor meget det vil koste at bruge interne kræfter på at løse en given opgave. Det kan så sammenlignes med et eventuelt tilbud fra en ekstern rådgiver.

”Der bliver brugt mange penge på eksterne rådgivere, men der er sjældent en klar strategi for, hvordan pengene bliver brugt. En klar strategi kan være med til at sikre et langt større udbytte af konsulentkronerne,” siger Marie Skov Lillelund, konsulent i DI Videnrådgivere.

 
Skal – skal ikke?

Her skal den nye beregner gerne være en hjælp på vejen. Ifølge Marie Skov Lillelund kan det ofte være en god fidus at bruge eksterne konsulenter – enten fordi der ganske enkelt er en økonomisk gevinst ved det, eller fordi man kan få fat i en helt særlig ekspertise, som man ikke kan finde blandt egne medarbejdere. Men det kan også vise sig, at det er en fordel selv at løse opgaven enten ved hjælp af eksisterende medarbejdere eller ved at ansætte en medarbejder med de rette kvalifikationer.

Alt det vil den nye beregningsmodel kunne give et klarere billede af, siger Marie Skov Lillelund.

”Samtidig vil alene det, at man bruger beregneren, betyde, at man bliver skarpere på den enkelte opgave. Og jo bedre en opgave er beskrevet, jo nemmere er den jo at løse.”

Selv om beregneren er lavet i samarbejde med offentlige arbejdspladser, kan den også sagtens bruges af private virksomheder, der overvejer at hente ekstern hjælp, eller som bare gerne vil have en opgave mere klart defineret, siger Marie Skov Lillelund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Kenneth Larsen
10 år siden
I 1987 var jeg igang med mit tredie og sidste år som radiografelev på Odense Sygehus. Samtidig var der et privat konsulentbureau der udarbejdede en dyr rapport om arbejdsgangen på røntgen afdelingen. Enhver 2. eller 3. års elev kunne lave en rapport på samme niveau eller bedre. Siden er vi blevet oversvømmet af DJØF´ere. Forberedelser for at kunne præstere en optimal undersøgelse er afløst af rutinepræget langsommelig og tidsrøvende kontrol. Min afdelings ledelse består af en lægesekretær, tre radiografer og en radiolog. I fremtiden vil de blive afløst af humanister. Altså amatører