Ude godt - hjemme bedst

13.3.2013

af

Mange nyuddannede tager til udlandet, fordi de tror, at en international karriere efterfølgende giver dem bedre jobmuligheder i Danmark. Det er bare sjældent tilfældet.

International erfaring er vejen til de gode job i Danmark. Sådan synes en del af de nyuddannede djøfere at tænke.

Når en nyuddannet djøfer tager et job i udlandet, er én af de store drivkræfter bedre jobmuligheder, når de vender tilbage til Danmark. Men den tror de færreste erfarne djøfere på. Kun knap ti procent af de erfarne er motiveret af, at en karriere i udlandet giver dem bedre kort på hånden, når og hvis de vender tilbage til Danmark.

Det viser en undersøgelse, som Djøf har gennemført blandt 753 djøfere, der enten arbejder i udlandet eller har gjort det inden for de seneste fem år.

Både de nyuddannede og de erfarne er primært drevet af ’personlig og faglig udvikling’ og af ’oplevelsen af at leve i et andet land’, når de tager et internationalt job. Men når det kommer til karrieremulighederne hjemme i Danmark, er de altså meget uenige.

Ifølge Lars Munck, arbejdsmarkedspolitisk chef i Djøf, skyldes det formentlig, at de unge er lidt for optimistiske. Erfaringer viser, at en international karriere ikke nødvendigvis giver dem bedre kort på hånden, når de vender tilbage til det danske jobmarked.

”En del af den samfundsmæssige forståelse er, at international erfaring er et plus. Men vores daglige kontakt med hjemvendte djøfere og også tidligere undersøgelser viser, at mange havner på den samme stol, som de forlod. Det er ikke nødvendigvis karrierefremmede at tage et job i udlandet. Alt andet lige giver det mere at blive hjemme og pleje sit netværk,” siger Lars Munck.

Dog viser undersøgelsen, at 18 procent af dem, der var nyuddannede, da de tog ud, vender hjem til et job med en bedre løn. Det gælder kun én procent af de erfarne.

Så det kan ikke afvises, at det for nogle af de nyuddannede giver karrieren et boost, når de kan skrive international erfaring på cv’et.

”Særligt dem, der er med i et talentudviklingsprogram, er sikret en opadgående karrierekurve,” siger Lars Munck. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet