Vi tør ikke mere være så kritiske på jobbet

25-09-2012
2 min.

Vi er blevet mere tilbageholdende med kritik, nogle af os arbejder mere, og vi er mere bange for at begå fejl. Det viser en undersøgelse, som Djøf har gennemført.

Lidt over en tredjedel af danskerne har ændret adfærd på jobbet. Nogle siger mindre fra overfor ekstra arbejdsopgaver og urimelige arbejdsvilkår. Og nogle gør mere for at synliggøre deres resultater, end de gjorde tidligere. Det viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Djøf blandt 1.031 erhvervsaktive danskere.

Og dem, der føler sig mest usikre i jobbet, lægger i endnu højere grad bånd på sig selv på arbejdspladsen.

Her er det nemlig næsten seks ud af ti, der har ændret adfærd.

Lise Therp, chefkonsulent i Djøf, kan sagtens genkende billedet fra djøferne også.

”De accepterer mere, inden de siger fra, og de venter længere med at melde sig syge, hvis de er ved at bukke under for stress,” fortæller hun.

Flere oplever også, at der bliver varslet ændringer i deres ansættelseskontrakter – som ikke er til fordel for dem. Alligevel lyder der meget sjældent protester fra djøferne.

”De er ganske enkelt bange for, at det vil være lig med en afskedigelse,” siger Lise Therp.

Ifølge undersøgelsen er dem med en videregående uddannelse en af de grupper, der i højere grad har ændret adfærd.Og blandt kvinder og mænd er det især kvinderne, der ikke opfører sig helt, som de plejer. De er mere bange for at begå fejl, end mændene er, og de er mere tilbageholdende med at kritisere forhold på jobbet, som, de egentlig mener, bør laves om. De går også oftere på arbejdet, selvom de er syge.

Læs mere om analysen i Djøfs nye analysebrev Defacto

Betyder din vurdering af din jobsituation, at du i forhold til tidligere (angiv gerne flere svar):

Andel af beskæftigede

 13%

 10%

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.