Peter driver restaurant og motel

25-09-2012
2 min.

Civiløkonomen Peter Egebæk har sammen med sin kone, der er kok, forpagtet og vendt en synkende mad- og motelskude til en forretning med overskud.

Hvordan kunne I dog vælge det? Det er der da ingen penge i.” Sådan reagerede en gammel skolekammerat og med-djøfer, da han hørte om planen om at drive restaurant og motel i ´Jels Motel og Sportscenter´.

Planen blev til, da Peter Egebæk blev finanskrisefyret fra køkkenbranchen, hvor han i mange år arbejdede som salgsansvarlig.

”Nu er jeg restaurant- og motelchef. Jeg sørger blandt andet for bookning og planlægning af arrangementer og udlejning af vores faciliteter. Og så er det også mig, der bærer maden ind, når vi har selskaber,” fortæller han og uddyber med et grin:

”Når vi kun er fem fastansatte og ti løsarbejdere, så kan jeg ikke sidde hele dagen på kontoret og lave strategier.”

Den lille by Jels ligger i den nordlige del af Sønderjylland, og parret har nu i tre år forpagtet restauranten og motellet. Begge dele kørte med konstant underskud i de første 22 leveår.

”Nu går det fantastisk med økonomien. Det er lykkedes os at øge centrets lønsomhed med cirka 50 procent, og så er vores forretning gået fra 0 til 300.000 kroner i overskud,” fortæller Peter Egebæk og understreger, at det grundige forarbejde med centrets bestyrelse også spiller ind i den økonomiske kovending.

Han fortæller, at der ikke er mange, der tjener penge i branchen. Måske fordi, at man går i gang uden et grundigt forarbejde med forretningsplan, målsætning, budgetter, finansiering og så videre.

”I mit tilfælde så er det lige præcis det håndværk, jeg kan og er henvist til at bruge for at lede virksomheden.”

Han mener, at branchen kunne få økonomisk glæde af at ansætte folk med en djøf-baggrund som ham selv.

”Jeg gætter dog på, at branchen ikke ved, hvad en djøfer kan gøre, men jeg tror også, at der er mange djøfere, der ikke ser branchen som særligt attraktiv. Der er ikke særlig høj status i det.”

Ud over at forpagte restauranten og motellet er Peter Egebæk også centerleder i selve sportscentret.

Hvad er dagens ret i dag?

”Skinke Mignon med stegte kartofler og bearnaisesauce.”

Hvem spiser i restauranten?

”Lokale folk og selskaber som holder barnedåb, konfirmation, bryllup, fødselsdage og andre mærkedage. Det udgør den største del af omsætningen. Vi har også mødeaktiviteter i de lokale foreninger og virksomheder. Og også lidt regionale virksomheder og organisationer.”

Hvem bruger motellet?

”Rejsemontører og forretningsfolk med ærinder i området samt deltagere ved møder og konferencer som afholdes her. Derudover turister, blandt andet gående og cyklende turister på hærvejen samt besøgende til den lokale golfklub.” 

Hvad giver dit job dig?

”Jeg kan godt lide den personlige kontakt til kunden. I den her branche er der kontant afregning, og det er tit noget positivt.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.