Mon jeg overhovedet kan få job i Netto?

12-09-2012
2 min.

Om fire måneder ryger Anders Rebild ud af dagpengesystemet. Nu tænker han på at søge ufaglært arbejde, men vil de overhovedet have en akademiker som ham?

En aften gik der nærmest panik i Anders Rebild, 35 år og cand.scient.soc.. Han fik voldsom hjertebanken, da det for alvor gik op for ham, at han om kort tid ikke vil få en eneste krone ind på kontoen.

Pr. 1. januar 2013 mister Anders Rebild retten til at få dagpenge. Og kontanthjælp kan han ikke få noget af, da han blandt andet har en privat pensionsopsparing og en andelslejlighed.

”Men jeg har overhovedet heller ikke lyst til at få kontanthjælp. Så vil jeg hellere sidde ved kassen i Netto, hvis dét kan lade sig gøre. For vil de mon tro på, at en akademiker som mig virkelig gerne vil have jobbet?”

Anders Rebild hørte for nylig Claus Hjort Frederiksen sige i tv, at man altid kan finde sig et såkaldt ’Hot Job’ (et job, som ikke kræver specielle kvalifikationer, red.) Men den aften, hvor det hele så så sort ud, begyndte han som sagt at tvivle på, om han i det hele taget havde den mulighed. 

Bare jeg kunne fortælle en anden historie

Anders Rebild er ikke hans rigtige navn, han har ønsket at optræde anonymt.

”Det er jo ikke en situation, man er stolt over. Og der findes desværre så mange fordomme. Jeg vil jo meget hellere i djøfbladet, hvis det var fordi, jeg havde startet egen virksomhed.”

Han er heller ikke så social mere, for som han siger, har han kun den samme historie at fortælle, og den må være trættende for andre at lægge øre til igen og igen, mener han. 

Knokler som et Duracell-batteri

Anders Rebild har ellers ikke ligget på den lade side. Det er blevet til uendelig mange opfordrede og uopfordrede ansøgninger – men kun ganske få samtaler.”Det er bare så demotiverende hele tiden at være én blandt utroligt mange ansøgere! Derfor er jeg begyndt næsten udelukkende at søge uopfordret!”

Siden han dimitterede, har han haft to løntilskudsjob og nogle korte projektstillinger.

”Men selv om jeg har givet den som Duracell-batteri og har arbejdet langt ud over normal arbejdstid, har det ikke givet noget fast job,” siger Anders Rebild.

Til trods for at han har knoklet under sine ansættelser, betyder et løntilskudsjob ikke, at han optjener dagpengeret. Og de korte projektansættelser har kun givet ham et par kunstige åndedræt i form af forlængelse af dagpengeperioden. Nu håber han bare, at politikerne gør noget, så man for eksempel optjener dagpengeret, når man er i løntilskudsjob. Ellers går den fremadrettede jobsøgning mod ufaglærte job.

Læs mere om de alt for mange dobbeltramte djøfere, der står til at miste dagpengeretten -  de kan ikke få kontanthjælp, og dermed ryger i realiteten også mulighederne for efteruddannelse, løntilskudsjob og virksomhedspraktik. Ledig og dømt ude af systemet - Jeg føler mig ikke som djøfer længere

Kommentarer

henrik bendsen

12.09.2012 kl. 18.24

Jeg synes i er blevet rigtig gode til at omtale bladet - ros for det.
Hvad med alle djøfferne over f.eks 65 år - skulle de ikke overveje at stoppe med at arbejde for at give plads til de yngre - hvad siger djøf i øvrigt til det spørgsmål
m.v.h.
Henrik Bendsen

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.