Jeg føler mig ikke som djøfer længere

12-09-2012
1 min.

Følelsen af at være djøfer er væk. Og Margrethe Frederiksen, cand.scient.pol. og tidligere politisk rådgiver, har efter to år som arbejdsløs snart udsigt til at ryge ud af dagpengesystemet.

Først røg jobbet, så røg ægteskabet, og nu ryger pengene også snart. Margrethe Frederiksen, 32 år og cand.scient.pol. har snart været ledig i to år, og pr. 1. februar 2013 er der ikke flere dagpenge til hende.

Hun optræder under andet navn, da hun ønsker at være anonym – for som hun siger:

”Nogle synes, man er dum og doven, når man ikke kan finde sig et arbejde. Og min psyke er noget prøvet efter tyve måneder, så jeg har ikke lyst til at stå frem. I starten var jeg ukuelig og fuld af optimisme, nu tænker jeg ikke engang på mig selv som djøfer længere!”

Familiefester og andre sociale sammenkomster takker hun ofte nej til.

”Jeg vil ikke udsætte mig selv for det nederlag – for når jeg fortæller, at jeg ikke har et job, så er der ligesom ikke mere at snakke om.”

Og når dagpengene ryger, er der meget andet, der også ryger.  Margrethe Frederiksen har allerede lagt en plan.

”Der er jo ikke nogen grund til at være medlem af en A-kasse, når jeg alligevel ikke kan få dagpenge, og fagforeningskontingent har jeg heller ikke råd til. Min lejlighed er for dyr, så jeg må finde mig et nyt sted at bo – det kan jeg bare slet ikke overskue lige nu.” 

Politikerlede

Margrethe Frederiksen regner med at få kontanthjælp, selv om hun faktisk nok ikke vil være berettiget til det.”Jeg har fået politikerlede, så jeg er snart ligeglad. Den smule penge jeg har, skal jeg nok få placeret rundt omkring, så jeg kan få kontanthjælp.”

Margrethe Frederiksen har søgt godt 300 job, som hun meget gerne ville have. Og så har hun, som hun siger, søgt knap hundrede ’Claus Hjort’-job, som hun ikke var kvalificeret til. Hun har også været fem måneder i et offentligt løntilskudsjob – det gav heller ikke noget. Hun håber selvfølgelig stadig på, at hun finder et job inden, det går så galt, at hun ryger ud af dagpengesystemet, men hun har ikke længere nogen forventning om et djøf-job.

”Jeg ved jo godt, at jo længere tid der går, jo længere væk kommer jeg fra at kunne komme tilbage i den faste karrierevej og til et djøf-job. Lige nu søger jeg også HK-stillinger.”

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.