Konsulent in spe

15-08-2012
2 min.

Marc Kjerulf vil bare være konsulent. Og han kæmper for sagen, blandt andet som CEO for en elitær organisation, der skal hjælpe studerende – herunder ham selv – med at bane vejen ind i konsulentbranchen.

Det er ligegyldigt, om du kender direktøren, hvis du gerne vil have et job i konsulentbranchen. Du kommer typisk ikke udenom en ansættelsesprocedure med caseopgaver, test af den ene og den anden slags og flere samtaler. Samtidig skal du gerne have et toptunet cv og et karaktergennemsnit, der ikke er gennemsnitligt.

For det er en helt særlig disciplin at kunne klare sig gennem ansættelsesproceduren i dén branche, og i den erkendelse stiftede en gruppe studerende på CBS for godt et år siden CBH Management Consulting Club. En elitær klub for de særligt udvalgte, der ruster de studerende til en kommende karriere i konsulentbranchen.

Her bliver de testet, møder de ’rigtige’ folk fra branchen og får et indblik i, hvad konsulentbranchen kan byde på, og hvad der bliver forventet af en medarbejder. Flere af de store konsulenthuse er samarbejdspartnere, og mere end 20 studerende arbejder som frivillige.

Den 22-årige cand.merc.fsm.-studerende Marc Kjerulf bærer titlen CEO. Og ud over at hjælpe andre medstuderende med at lette vejen ind i konsulentbranchen, håber han også, at det giver ham selv ekstra gode kort på hånden. For han er overhovedet ikke i tvivl – hans fremtidige karriere skal meget gerne ligge i et af de store konsulenthuse.

CBH Management Consulting Club har i første omgang lukket studerende fra CBS ind, men nu åbner de også op for studerende fra Københavns Universitet, DTU og IT-Universitetet. Men det er ikke bare hvem som helst, der bliver lukket ind. For at gøre det så realistisk som muligt skal interesserede gennem en optagelsesprocedure, der minder om ansættelsesproceduren i de store konsulenthuse: samtaler, personligheds- og færdighedstest og et pænt snit. Karaktergennemsnittet for de pt. 140 medlemmer af klubben ligger på 9,1. Indtil videre er 70 blevet afvist. Al kommunikation foregår på engelsk, da der i øjeblikket er medlemmer fra 13 lande. 

Hvad får du personligt ud af dit job som CEO for CPH Management Consulting Club?

”Her kommer jeg på fornavn med de rigtige mennesker, og jeg får mulighed for at møde dem, jeg gerne vil arbejde sammen med sidenhen. Og forhåbentlig betyder det, at jeg, ligesom de andre medlemmer, er et skridt foran potentielle konkurrenter i jagten på et job i konsulentbranchen.” 

Du bærer titlen CEO. Er det ikke lidt selvhøjtideligt?

”Jo, men på CBS er vi gode til at give titler. CEO-titlen er måske lidt misvisende, men det er mig, der sidder med de daglige ting.” 

Bliver I taget seriøst af konsulenthusene?

”Vi er ved at blive det. Vores mål er, at de henvender sig til os og siger: ’Vi har to stillinger, vi gerne vil have besat. Har I nogle egnede emner i jeres kartotek?’ Indtil videre får vi jævnligt tilsendt stillingsopslag, som vi sender ud til vores medlemmer.” 

Dele af konsulentbranchen er kendt for lange arbejdsdage. Er du indstillet på det?

”Ja. Jeg er opvokset med forældre, der arbejdede meget, og jeg arbejder allerede meget nu. Jeg bruger nok 20 timer om ugen på mit job som CEO, og jeg har også et 20 timers studiejob hos Gyldendal Business, samtidig bruger jeg mange timer på studiet.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.