Kan du leve for nul kroner om måneden?

21-08-2012
1 min.

Inden for det næste halve år står knap 500 djøfere til at miste retten til dagpenge, og mange flere er i farezonen. De fleste får ikke en krone derefter.

Næsten 500 djøfere står til at ryge ud af dagpengesystemet inden for det kommende halve år. Og mange flere er i risikogruppen. Det er konsekvensen af krisen og ikke mindst dagpengereformen, der har betydet en afkortet dagpengeperiode fra fire år til to år.

Mere end 70 procent af de djøfere, der ryger ud af dagpengesystemet, får derefter ikke en krone, vurderer Akademikernes A-kasse. For har man det mindste på kistebunden, en ægtefælle, der tjener omkring 25.000+ kroner om måneden, eller en ejerbolig med friværdi, så er der ikke noget at komme efter.

Djøf har ringet rundt til 29 medlemmer, der står overfor at miste dagpengeretten ved årets udgang. En del af dem bliver nødt til at sælge deres bolig, og én overvejer at blive skilt efter mange åres ægteskab, da det er den eneste måde familien kan beholde deres hus – og børnenes hjem på.

Forlængelse af dagpengeretten?

Djøfs formand Lisa Herold Ferbing, mener det vil klæde regeringen at lytte til de mange ledige, der står til af falde helt ud af dagpengesystemet fra nytår.

”Opstramningen af dagpengereglerne skete ved indledningen af en historisk lavkonjunktur. Det var udtryk for dårlig timing, og regeringen bør ved forhandlingerne om finansloven finde en løsning, så ledige ikke bliver tvunget fra hus og hjem. Det kan være en midlertidig forlængelse af dagpengeretten og en lempelse af reglerne for, hvor meget man skal arbejde for igen at kunne få dagpenge,” siger Lisa Herold Ferbing. 

Hvad synes du – skal dagpengeretten forlænges? Skriv dit svar i ’quickpollen’ i højre spalte!

 

Kommentarer

Karina R. Raun

22.08.2012 kl. 17.40

Ja, det ved Gud, den skal! Jeg synes, det er en hån mod mennesker at forkorte dagpengeperioden i krisetider, der hvor mange netop har brug for dagpengene. Denne individualisering af et samfundsmæssigt problem er en skændsel.

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Lise Petersen

23.08.2012 kl. 07.00

Kan nogen forklare mig logikken i at jeg betaler det samme til min a-kasse som tidligere, men får et væsentligt forringet produkt?

0 kommentarer
1
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Vibeke Sørensen

26.09.2012 kl. 15.37

Jeg mener, at alle, der falder ud af dagpengesystemet, skal have tilbudt et arbejde af stat eller kommuner. Det skal være et arbejde, der passer til deres kvalifikationer/kompetencer og til overenskomstmæssig løn.

0 kommentarer
2
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.