"Jeg tager altid trappen"

31-08-2012
1 min.

Projektleder i Sundhedsstyrelsen, Lisa von Huth Smith, arbejder med fysisk aktivitet og overvægt. Husker hun selv at spise seks stykker frugt om dagen, og lader hun smøgerne ligge og alkoholen stå?

Hvor meget frugt og grønt spiser du?

”Som regel spiser jeg 2-3 stykker frugt om dagen. I Sundhedsstyrelsen har vi en frugtordning, som gør det nemt at tage et stykke frugt mellem måltiderne. Jeg får grøntsager både til min frokost og min aftensmad derhjemme. Så jeg er godt med på frugt- og grøntsiden. Jeg synes ikke, at jeg har nogle kostmæssige ”unoder” – men jeg kan godt lide lidt sødt indimellem.”  

Ryger du? 

”Nej, det gør jeg ikke og har heller ikke gjort det tidligere.” 

Holder du dig inden for de anbefalede alkoholgrænser?

”Ja, det gør jeg – egentlig uden at tænke over det. Alkohol siger mig ikke ret meget. Jeg kan godt lide at få et glas vin og en gin-tonic, men det bliver sjældent til ret meget.” 

Dyrker du motion?

”Det var nemmere at få tid til motion, før jeg fik børn. Men jeg forsøger at løbe mindst et par gange om ugen – det lykkes dog ikke altid. Jeg tager indimellem løbeskoene med på arbejde og benytter mig af, at vi har mulighed for at bruge en halv time om ugen på motion i arbejdstiden. Det er skønt, når det bliver til noget, men ofte sluger arbejdet tiden i stedet.”

Fysisk aktivitet er en vigtig del af min hverdag. Jeg cykler hen og afleverer børnene i børnehaven og så videre til stationen. Generelt er jeg meget opmærksom på bevægelse og griber chancen, når den er der – fx tager jeg altid trappen. I weekenden er vi altid udendørs med børnene. Der er tit så meget fart på, at vi skal løbe efter dem for at følge med. Det er god motion for os alle.” 

Er dine børn blevet vaccineret efter vaccinationsprogrammet?

”Jeg har tvillinger på tre år, og både min søn og min datter er vaccineret.” 

Bliver du selv influenzavaccineret?

”Jeg er blevet vaccineret et par gange, men ikke de senere år. Det var mest, da jeg læste, for jeg havde tendens til at få influenza lige præcis i eksamensperioden.” 

Er du organdonor? Bloddonor?

”Ja, jeg er organdonor. Bloddonor har jeg forsøgt mig som, men efter at have været der et par gange, blev jeg sendt hjem med beskeden om, at mine blodårer var små at stikke i. Så det er jeg holdt op med.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.