"Fedt at køre over Storebæltsbroen"

15-08-2012
1 min.

Jakob Stjernholm er fascineret af Storebæltsbroen og glad for sin daglige cykelrute ind mod København. Busser og vejarbejde på travle rejsedage bryder han sig mindre om. Til daglig er han fuldmægtig i Transportministeriets Center for Veje og Broer.

Hvad kendetegner din daglige rute til jobbet?

Jeg cykler næsten hver dag med min dreng på barnesædet til hans vuggestue. Det er en hyggelig tradition, og det er en dejligt start på dagen at køre ned gennem villakvarteret med blomstrende frugttræer og mødes med alle de andre cyklister ind mod København. Det tager 30 minutter - væsentligt hurtigere, end hvis man prøver at tage bilen gennem køen i morgenmyldretiden.  

Har du bil?

Ja, vi har bil. Min kone er afhængig at kunne køre i bil til arbejde. Ellers er det mest ture i IKEA og på familiebesøg i Jylland, vi bruger den til. Vi kører ca. 15.000 km årligt.  

Hvor længe har vejarbejde eller hverdagstrængsel forsinket dig for nylig?

Torsdag aften før St. Bededag havde Vejdirektoratet valgt at lukke et spor i hver retning på Fyn. Det er selvfølgelig smart at lave vejarbejdet om aftenen, men måske ikke lige på en af årets allertravleste rejsedage. Det forsinkede os næsten en time på vejen ud. Der blev brokket og brummet lidt i bilen og skreget på bagsædet.

Hvor tit benytter du offentlige transportmidler?

Når jeg selv skal rundt i byen, bruger jeg Metro og S-tog. Jeg kører så sjældent som muligt i bus – jeg synes, det er ukomfortabelt. Desværre kan man kun tage bus fra Brønshøj til mit arbejde på Slotsholmen. Til arbejde bruger jeg mest cyklen, men de dage, hvor det regner meget eller er for koldt, lader jeg den nogle gange stå i garagen. Når arbejdet byder på en rejse rundt i landet, foregår turen oftest med tog, medmindre flyet er meget hurtigere eller billigere.  

Hvordan husker du tiden før Storebæltsbroen?

Jeg var ikke så gammel i 1997/1998 og boede i Vejle. Vi kom kun til Sjælland på ferier, og det var ret hyggeligt at sejle med færgen. Men jeg er lykkelig for, at det ikke er sådan i dag. Efter Storebæltsbroen åbnede, er turen blevet en time kortere hver vej. 

Der er noget fascinerende ved at køre over de store broer i Danmark – ikke mindst på grund af udsigten. Jeg synes, det er fedt at køre over Storebæltsbroen. Den er da imponerende!

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.