Rekordstor ledighed blandt dimittender

21.6.2012

af

39 procent af kandidaterne fra det seneste år går arbejdsløse. Den samlede Djøf-ledighed er steget med 21 procent i løbet af 12 måneder.

Det er historisk svært for nyuddannede akademikere at få arbejde, og ledighedstallene for maj viser, at djøferne fortsat er særligt hårdt ramt.

I alt 1.462 dimittender er ledige. Det betyder, at 39 procent af de djøfere, der er blevet kandidater i løbet af det seneste år, er arbejdsløse. Til sammenligning er tallet for alle akademikere lige under 30 procent.

Siden maj sidste år er dimittendledigheden blandt Djøf-medlemmerne steget med 25 procent, og der er udsigt til, at køen ved jobcentrene bliver endnu længere. For det første kommer mange nye kandidater ud fra universiteterne og handelshøjskolerne i den kommende tid. Og samtidig kniber det fortsat med efterspørgslen efter de nyuddannede, forklarer arbejdsmarkedspolitisk chef i Djøf, Lars Munck.

”Vi har gennem nogle år set, at den offentlige sektor ikke ansætter så mange. Den tendens er blevet forstærket af de store sparerunder i staten, ligesom de kommunale budgetter er stramme. Samtidig er væksten i den private sektor ikke kraftig nok til, at den kan aflæses i ledighedsstatistikken.”

Det er ikke kun blandt de nyuddannede, at arbejdsløsheden vokser. I løbet af de seneste 12 måneder er ledigheden blandt alle djøfere steget med 531 personer – svarende til 21 procent – så den samlede ledighedsprocent i maj i alt var på 6,7 procent.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet