Ingen sort skærm i DR

11-06-2012
1 min.

DR-konflikt er afblæst. Resultatet blev, at reallønnen formentlig falder. Det afspejler, hvor vanskelige forhandlingerne var, siger Djøf Privats formand.

Lytterne og seerne kan ånde lettet op, efter at truslen om strejke blandt DR-medarbejderne er drevet over. Der skulle 40 timers forhandlinger i Forligsinstitutionen til, før medarbejdernes fagforeninger lørdag morgen kunne indgå en aftale med DR om at forny overenskomsterne.

Resultatet for de 1.400 medarbejdere – herunder 90 djøfere – blev generelle lønstigninger på 0,7 procent i hvert af de to år, som aftalen dækker. Derudover bliver der afsat 0,6 procent pr. år til lokale lønforhandlinger i DR.

Dermed svarer aftalen til den overenskomst, som DR indgik med Dansk Journalistforbund i starten af juni.

”Baggrunden for vores forhandlinger var, at Journalistforbundet havde lukket en tilsvarende aftale, og derfor var det op ad bakke for os at få større lønstigninger,” forklarer Djøf Privats formand, Allan Luplau.

Afstemning på vejLønstigningerne er så afdæmpede, at aftalen med DR formentlig giver de ansatte en faldende realløn.

”Det er aldrig tilfredsstillende for en faglig organisation, at medlemmerne risikerer at gå ned i løn. Men som forhandlingerne er forløbet og med den situation, vi har på arbejdsmarkedet nu, tror jeg ikke, vi kunne have fået en bedre aftale. Nu er vi spændte på, hvad medlemmerne siger til aftalen,” siger Allan Luplau.

Nu skal aftalen med DR til vejledende urafstemning blandt Djøf-medlemmerne, hvorefter Djøfs bestyrelse tager endelig stilling.

Resultatet af afstemningerne blandt alle de involverede faglige organisationer kædes sammen til ét fælles resultat, som senest ligger klart 4. juli. Bliver det et nej, kan en konflikt træde i kraft 9. juli.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.