Flyv gratis til jobsamtale i udlandet

07-06-2012
1 min.

EU vil støtte unge i at søge job i andre EU-lande. Derfor støtter de både med penge til flyrejse og flytning til et andet EU-land.

Tag til jobsamtale i Barcelona eller Berlin på EU's regning. Sådan lyder et nyt tilbud fra Europa-Kommissionen, skriver avisen.dk

Målet er at få unge arbejdsløse mellem 18 og 30 år til at søge blandt de mere end en million ledige job i Europa – tilbuddet gælder dog også for dem, der er i arbejde.

Ordningen betyder, at man som ung EU-borger kan få omkring 2.000 kroner til at tage til jobsamtale i et andet EU-land. Får man jobbet, lægger EU yderligere mellem 4.500 og 9.000 kroner oveni til flyttehjælp. Jobbet skal dog være af mindst seks måneders varighed. 

Et godt tilbud

Steen Vive, konsulent i Djøfs Beskæftigelsessekretariat, hilser tilbuddet meget velkommen.

”Det er jo rigtig godt, at det ikke er udgifterne i forbindelse med jobsøgningen, der skal være barrieren for at få de ledige i job. Så jeg vil da bare opfordre vores mange ledige dimittender og unge djøfere under 30 i øvrigt til at gøre brug af tilbuddet.” 

Sådan gør du

Små- og mellemstore virksomheder kan også søge støtte til at oplære nye medarbejdere, der er ansat gennem ordningen – fx ved at sende den nye medarbejder på sprogkursus.Du kan klikke her, hvis du vil vide mere om ansøgningsproceduren. Og du kan også klikke ind på jobportalen Eures, hvor du se 1,2 millioner ledige job i EU-medlemslandene og blandt andet også i Norge, Schweiz og Island. Her kan du også oprette et CV, så potentielle europæiske arbejdsgivere kan finde dig.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.