De unge vil arbejde hos Mærsk

01-06-2012
2 min.

Ønskescenariet er en ansættelseskontrakt fra A.P. Møller – Mærsk, Carlsberg eller Novo Nordisk, hvis man har en akademisk uddannelse inden for økonomi.

Store hæderkronede danske virksomheder står øverst på de økonomistuderendes ønskeliste over kommende arbejdsgivere.

Det viser Universums årlige rangliste over danske studerendes foretrukne arbejdsgivere med svar fra 3.170.

Toppen af listen er meget lig den fra sidste år med A.P. Møller – Mærsk og Carlsberg på henholdsvis første og andenpladsen og Novo Nordisk på tredjepladsen – en plads højere end sidste år.

Til gengæld er de store rådgivnings- og revisionshuse steget i attraktionsniveau og dermed rykket længere op på listen. Omvendt har en række banker inklusiv Nationalbanken, Danske Bank og Nordea og også ministerierne mistet deres tiltrækningskraft. 

To strategier

Thomas Kantsø, udviklingskonsulent i Djøfs Karriere- og Kompetencecenter, kan godt genkende ovenstående jobønsker fra de unge studerende, han møder i sin rådgivning. Og han forstår godt deres drømme.

”De har mødt de her arbejdspladser under hele deres studietid, og de er kendetegnet ved fastlagte udviklingsmuligheder som talentprogrammer og jobrotation. Og selvfølgelig synes vi, at de skal gå efter deres drømmearbejdsplads, men de skal have to strategier, for det er jo ikke sikkert, det lykkes i første omgang,” siger Thomas Kantsø.

Og så kan man også finde lignende udviklingsmuligheder på andre arbejdspladser, understreger han.

”Du kan sagtens få samme oplevelse et andet sted. Du kan fint udvikle dig i jobbet, selvom der ikke er et fastlagt program,” siger Thomas Kantsø. 

Danske studerende vil udfordres

Men det er ikke bare arbejdsgiverne, der er blevet rangeret. Undersøgelsen tegner også et billede af, hvilke jobegenskaber den enkelte rangerer højest. De danske studerende vil udfordres.

De går efter udfordrende arbejdsopgaver og udviklingsmuligheder i et dynamisk arbejdsmiljø. Til sammenligning ligger udfordrende arbejdsopgaver kun på en sjetteplads blandt svenske studerende, der til gengæld vægter jobsikkerhed højere end danskerne.

De danske studerende vægter også muligheden for et lederjob højt, mens det slet ikke er på svenskernes top-10-ønskeliste.

Foretrukne arbejdsgivere:

1. A.P. Møller – Mærsk

2. Carlsberg

3. Novo Nordisk4. Lego

5. McKinsey & Company

6. Vestas

7. Deloitte

8. The Boston Consulting Group

9. Udenrigsministeriet KPMG

10. PwC

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.