På jobmesse med smv'ere

22-05-2012
2 min.

Fremover skal mange djøfere finde job ude i de små og mellemstore virksomheder. Derfor samlede Djøf og Københavns Kommune de jobsøgende og de mindre firmaer til en messe.

Under de hvide loftshvælvinger ekkoer lyden af small-talk og networking. I den gamle Hovedkasse på Københavns Rådhus er der officielt plads til 80 mennesker. Men lokalet er tætpakket denne formiddag i starten af maj, hvor beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev har slået dystre toner an i sin velkomst:

”I er en generation, der altid har fået at vide, at hvis bare I fik en uddannelse, skulle I nok få et job. Alle jer, der er kommet i dag, har fået en høj uddannelse, og alligevel er I her.”

Dimittendledigheden blandt djøferne er stor. Samtidig viser analyser, at der er mange jobmuligheder rundt om i de mindre firmaer. Og derfor er de lidt mere end 100 fremmødte djøfere nu stimlet sammen i små klynger langs to rækker af lave borde.

Her står 21 små og mellemstore virksomheder ved hver sin stand og præsenterer sig selv.

Mange af firmaerne er repræsenteret af unge djøfere, som selv har været den første akademiker hos deres arbejdsgiver. De giver deres råd videre. Og det er mange af de samme erfaringer, der går igen.

”Hav styr på dine kompetencer, så du ved, hvad du kan tilbyde.”

”Få øje på opgaver, som du kan være med til at løse. Så kan du forme dit eget job.”

”Vær åben for mulighederne. Jeg troede, at jeg skulle arbejde i en stor international organisation, og nu er jeg her,” siger en ung mand fra et lille energiselskab.

Udfordringer og nye idéer

Nogle af virksomhederne er på jagt efter nye medarbejdere, men ellers er det mest inspiration, de fremmødte jobjægere kan tage med sig.

Det passer Thor Svendsen fint. Han læser kønsvidenskab på universitetet i Lund og er i gang med sit speciale.”Jeg har hele tiden tænkt, at jeg skulle skrive ph.d. eller ud at arbejde i en forvaltning, og jeg tror, det er sundt for mig, at jeg udfordrer mig selv lidt og ser, at der er andre muligheder.”

Virksomhederne spænder vidt – fra en flagfabrikant over en tømrervirksomhed til it-, konsulent- og kulturfirmaer.

Den store spredning er en god ting, siger Thor Svendsen.

”For mig er der ikke noget konkret match med et af firmaerne her, men jeg tror, jeg bedre kan se mig selv i et privat firma nu. Jeg havde f.eks. ikke regnet med at se Artrebels her.  At sådan nogle som dem også er en virksomhed, hvor der kan være jobmuligheder, kan måske give mig nogle nye idéer.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.