En time mere om ugen vil koste Djøf-job

09-05-2012
1 min.
Vi skal arbejde mere. Foto Morten Holtum Foto Morten Holtum

500 færre Djøf-job alene i den offentlige sektor, hvis trepartsforhandlingerne ender med en ekstra times arbejde om ugen.

En ekstra ugentlig arbejdstime vil på den korte bane betyde, at 500 af de 18.000 overenskomstansatte djøfere i den offentlige sektor risikerer at miste jobbet.

Det har Lars Qvistgaard, formand for Djøfs Overenskomstforening, regnet sig frem til forud for trepartsforhandlingerne mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter i privat og offentlig sektor.

I skrivende stund vides ikke, hvad der står på menuen, når parterne sætter sig til bords. Men det er sikkert, at der skal forhandles om øget arbejdstid til danskerne.

”I Djøf udelukker vi ikke muligheden for at øge arbejdskraftudbuddet i fremtiden gennem en forøgelse af arbejdstiden, hvis det er forudsætningen for at bevare velfærden,” siger Lars Qvistgaard.

Betalt frokost røres ikke

Men redskabet skal bruges med stor omtanke, understreger han.

”Lige nu er køen af ledige så lang også i Djøfs rækker, at intet taler for at øge arbejdstiden her og nu. Det må afvente en positiv konjunkturudvikling. Det skal også suppleres med seriøse tiltag for at undgå øget stress og psykisk nedslidning.”Det har rumlet med rygter om, at den betalte frokostpause i det offentlige kommer i spil. Men der sætter Lars Qvistgaard hælene i.

”Hvis arbejdstiden skal udvides, skal det ske på det samlede arbejdsmarked, ikke kun i den offentlige sektor. Det betyder, at man i givet fald må se på den årlige arbejdstid.”

Det vil være spild af tid at diskutere frokostpausen ved 3-partsforhandlingerne, siger han. Parterne vil alligevel højst kunne nå frem til, at det skal med i næste overenskomstforhandling, og der vil det aldrig kunne blive stemt hjem.

Kommentarer

Tina

09.05.2012 kl. 15.15

Det er vel ikke et problem for de fleste Djøfére at arbejdes tiden øges med en time. Jeg kender ikke særlig mange Djøfére der arbejder 37 timer. Hvis den ekstra time også bliver aflønnet, vil det jo bare betyde ekstra løn for samme arbejde.

0 kommentarer
0
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.