Netværk samler unge vestjyske akademikere

29-05-2012
2 min.
Netværkets to stiftere, Ane Friis (t.v.) og Inge Hummelshøj. Netværkets to stiftere, Ane Friis (t.v.) og Inge Hummelshøj. Foto: Cand.net

En flok højtuddannede i Holstebro er på eget initiativ gået sammen om at give hinanden faglig sparring.

Efter fem års universitetsstudier i København eller Aarhus lyder et jobtilbud i provinsen måske ikke så tillokkende for alle nyuddannede. Er det til at finde nye venner på Falster eller i Vestjylland, og kan man undvære det faglige miljø, som har præget studietiden?

Da Ane Friis blev færdig som sociolog i 2010, fik hun tilbudt et job i en lille virksomhed i Holstebro. Det sociale aspekt var ikke den store udfordring, fordi hun er vokset op i nærheden og stadig kender mange i området. Men rent fagligt savnede hun et netværk.

”Jeg havde brug for nogen at spørge til råds. Jeg var ny i job og skulle forhandle løn og forholde mig til alle de ting, der følger med, når man er på en arbejdsplads. Men det drejede sig også om metodiske spørgsmål, der dukkede op i mit arbejde,” fortæller Ane Friis.

Stor interesse

Der bor omkring 9.000 akademikere i Holstebro kommune og nabokommunerne, men mange sidder hver for sig rundt om i forskellige firmaer. Derfor var det en glæde for Ane Friis, da hun mødte en anden sociolog, der også arbejdede i Holstebro.

”Det var fedt, at vi kunne være ligeværdige og tale om nogle af de problemstillinger, jeg selv sidder med,” forklarer hun.

Kort tid efter fik hun en ny kollega, der syntes, det ville være en god idé, at Ane Friis’ lille tomands-netværk blev udvidet.

”Vi kendte hver især to-tre folk, vi kunne invitere, og jeg tænkte, at det ville være fint, hvis vi kunne blive otte eller 10,” siger Ane Friis.

Holstebro viste sig at gemme på mange flere interesserede. Nu rummer netværket, der har fået navnet Cand.net, 50 personer.

Stifterne har fået lov af deres arbejdsplads, i-factor, til at bruge nogle timer på at arbejde med netværket, ligesom Nordvestjysk Erhvervsråd hjælper med at koordinere aktiviteterne. Men der er ingen økonomi i det, så deltagerne må selv engagere sig – og det har de gjort.

”Vi arrangerer halvårlige møder for hele netværket, og så har vi lavet undergrupper, der passer til medlemmernes interesser. Der er eksempelvis folk, der mødes om udvikling af det vestjyske område. Vi har en kommunikationsgruppe og en gruppe om projektledelse. Og derudover har vi nogle rent sociale arrangementer, så de, der ellers ikke kender nogen i netværket, har en måde at komme ind på,” siger Ane Friis.

Der sker noget i Holstebro

Netværket tæller både ansatte og arbejdssøgende akademikere. Desuden er der også nogle arbejdsgivere imellem, og de har givet udtryk for, at Cand.net er et plus for dem, forklarer Ane Friis.”Når de skal rekruttere nye folk, er det brugbart for dem, at der er et netværk, de kan henvise til. Nogle af dem har oplevet at ansætte medarbejdere, som havde svært ved at falde til, og så er det rart at kunne fortælle folk, at der sker noget i Holstebro.”

Cand.net har for alvor været i gang i nogle måneder. Ane Friis synes allerede, at hun har fået et stort udbytte.

”For det første har det været dejligt at mærke den store glæde og interesse. Samtidig er det en god fornemmelse at have fået indsigt i forskellige brancher. På den måde har jeg fået en masse kontakter, som jeg kan ringe til, hvis jeg sidder med et fagligt spørgsmål.”

Du kan læse mere om Cand.net på netværkets hjemmeside, hvor kalenderen over gruppernes aktiviteter løbende opdateres.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.