Mænd tager færre kurser

24-04-2012
1 min.
Kvinderne kan skrive mere efteruddannelse på cv’et, end mændene kan. Illustration: Mikkel Henssel Illustration: Mikkel Henssel

Flere mænd end kvinder bliver på kontoret frem for at drage på kursus.

En undersøgelse foretaget af djøfbladet viser, at 43 procent af de mandlige djøfere ikke har efteruddannet sig det seneste år, mens det samme gælder for 36 procent af kvinderne. 

Denne kønsforskel går igen i andre undersøgelser om akademikere, og den kan forklares på to måder, vurderer professor Anette Borchorst, Aalborg Universitet, der forsker i køn og arbejde. 

”Den første forklaring er, at arbejdsmarkedet er kønsopdelt. Der er flest kvinder i den offentlige sektor, hvor der bliver skåret ned nu. Det kan gøre, at de ansatte her føler, at deres arbejde er mere truet, og derfor efteruddanner de sig mere,” siger hun.

Selvsikre mænd

Ifølge undersøgelsen synes færre mænd end kvinder, at de har behov for efteruddannelse, ligesom mænd har sværere ved at finde relevante kurser.Dette flugter med Anette Borchorsts anden forklaring, der hænger sammen med generelle kønsroller på arbejdsmarkedet.

”Der er som udgangspunkt forskel på, hvor sikre mænd og kvinder er på deres kvalifikationer. Mænd er ofte mere selvsikre og f.eks. mere tilbøjelige til at søge stillinger, de på papiret ikke er kvalificerede til. Det kan muligvis også forklare mønstrene, når det gælder efteruddannelse.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.