Fyret og dømt ude? Nej!

28-02-2012
1 min.
En fyring betyder ikke meget for din videre jobsøgning. Det er dit cv, der tæller, når du søger nyt job. Illustration:Mikkel Henssel

Det er en fordom, at man bliver dømt ude, hvis man skriver ’fyret’ på sit cv.

Bliver man pillet ud af ansøgningsbunken og kasseret med det samme, hvis man fortæller, at man er blevet fyret?

”Nej, det er en fordom, men den er udbredt. Vores erfaring er, at afskedigede djøfere får job igen,” siger Thomas Kantsø og Frederik Iuel fra Djøfs Karriere & Kompetencecenter.

Alle kender en, der er blevet fyret

Susanne Bentkjær, seniorkonsulent i Mercuri Urval, er enig.

”Lad være med at tro, at arbejdsgiverne er så skræmte af, at man måske er blevet fyret. Det er de ikke. Alle er tæt på krisen, alle er tæt på én, der er blevet fyret. Alle ved, det kan blive mig i morgen.”

”Hvis dårlig kemi med din chef spillede med, så sig det til jobsamtalen! For det siger din chef også, når de ringer og tager reference. Men så har du sagt det først,” siger hun.

Det handler om viden og kompetencer

I virksomhederne er svaret et rungende nej. Det viser en rundringning til Arla Foods, DONG, KPMG, LEGO og Accenture. De dømmer ingen ude, fordi man er blevet fyret.

”Nej, det gør man ikke. Tværtimod kan en fyring være begrundet i, at man netop er relevant for et andet job,” siger HR-chef i Accenture, Susanne Bjerre Mortensen.”Nej, det handler om kompetencer og erfaringer,” siger Recruitment Manager i DONG Energy, Gry Egstrup.

”Det handler om al den viden, kandidaten har opbygget gennem sin karriere – ikke kun i det seneste job, men alt på cv´et. Det er det, vi ansætter på,” siger hun.

Problemet er, hvis du selv gør fyringen til dit hovedproblem, siger Thomas Kantsø og Frederik Iuel fra Djøf.

”Så kommer det til at sluge for meget af den kostbare tid til jobsamtalerne, som jo ellers skulle handle om dine kompetencer og din motivation.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.