Udlandsdanskere beholder skatterabat

07-11-2012
1 min.

Danskere, der arbejder i udlandet, slipper med skrækken: Som led i den kommende finanslov dropper regeringen at fjerne udstationeredes skattefordele.

Noget tyder på, at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) får lidt ekstra plads i sin kalender. Ifølge Folketingets hjemmeside er ministeren nemlig kaldt i samråd af Skatteudvalget 15. november, men det møde ser nu ud til at kunne sløjfes.

Emnet for samrådet er den omdiskuterede ændring af skattereglerne for danskere, der arbejder i udlandet. Den var en del af sommerens skattereform og har udløst alvorlig kritik fra både erhvervsorganisationer, firmaer med internationale afdelinger og forskellige NGO’er. Alle frygtede de et betydeligt fald i antallet af danskere, der blev udstationeret.

De igangværende finanslovsforhandlinger har imidlertid ført til, at regeringen nu har tilkendegivet, at den opgiver at ændre reglerne.

”Skatteurimelighed” annulleres

Ændringen af ligningsloven – nærmere bestemt paragraf 33a – ville have betydet, at udstationerede danskere ikke længere kunne betale skat i landet, hvor de arbejder. I stedet skulle de betale skat i Danmark.

Men det undgår de altså nu, og det vækker lettelse hos NGO Forum, der er paraplyorganisation for 50 af landets største NGO’er.”Vi synes alle, det var en skidt måde, man havde sat 33a sammen på. Den underminerede udviklingsbistanden, som man havde forhøjet lidt i kroner og øre. Man tog det tilbage igen med den her ordning. Det er rigtig godt, at de fjerner den,” siger formand Vagn Berthelsen, der også er generalsekretær i Ibis, til Berlingske.

Over for avisen giver også en af lovændringens heftigste kritikere, Dansk Erhverv, udtryk for lettelse over, at regelændringen droppes sammen med de omstridte fedt- og sukkerafgifter.

”Det er positivt, at man slipper af med de her to forbandede afgifter plus den her skatteurimelighed over for udstationerede,” lyder det fra Dansk Erhvervs direktør, Jens Klarskov.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.