De højtråbende løber med glimmer-jobbene

15.11.2012

af

De ekstroverte typer får de job, hvor det drysser med mest glimmer og glitter. Penalhuspigerne og notatnørderne ender i de mørke kroge.

Det sælger billetter på jobmarkedet at være en udadvendt, født perfomer.

De ekstroverte idealtyper har gået deres sejrsgang på jobmarkedet for højtuddannede de sidste 10-12 år. Det er sket i takt med, at chefer begyndte at blive udvalgt på deres uddannelse i ledelse frem for at være dygtige fagpersoner.

Det skriver Magisterbladet.

Ord som ’udadvendt’, ’sociale evner’ og ’stærke formidlingskompetencer’ går da også igen i bladets egne jobannoncer efter magistre.

Eksperter er ifølge Magisterbladet ikke i tvivl om, at de introverte og mindre larmende magistre er stillet ringere i kampen om de spændende jobs.

Kæmpe problem

’Kæft op'erne’ løber med de opgaver, hvor det drysser med lidt mere glimmer og glitter, siger Einar B. Baldursson, som forsker i arbejds- og organisationspsykologi på Aalborg Universitet, til bladet.

De mindre larmende får de job, som ligger i de mørkere hjørner af organisationen.

Men det er et kæmpeproblem, mener Einar B. Baldursson.

Vi har brug for de udadvendte fyrtårne, der kan skinne, men fyrtårnene er afhængige af hurtige stimuli og har ikke et lige så rigt indre liv som de introverte, siger han til bladet.

”Det er hos de stille, samvittighedsfulde og mere udholdende, dem, som vi lidt nedladende kalder for penalhuspiger og notatnørder, at de ægte kreative findes.”

Modbølge på vej

Men der er håb for penalhuspigerne og notatnørderne. Modbølgen er måske på vej.

Eftertanken er sat ind, også i erhvervslivet, siger psykolog og psykoterapeut Lise August til Magisterbladet.

”Jeg fornemmer, at den loyale, gedigne medarbejder, som kan bære tingene igennem, så småt begynder at nyde mere anerkendelse,” siger hun til bladet.

En klog leder ved godt, at kagen bliver ødelagt, hvis man overdoserer ingredienserne, siger Einar B. Baldursson.

”Derfor vil man i stigende grad sætte et hold, så der både er udadvendte kommunikatører og de mere kreative, ofte introverte typer. En cocktail af glimmer og vedholdenhed giver bedre plads til dem, som ikke er fødte performere,” siger han til bladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet