Det betaler sig at give slip på talenterne

22.11.2012

af

De firmaer, der er bedst til at udvikle medarbejdernes potentiale og lade dem følge deres ambitioner, er samtidig dem, der klarer sig bedst økonomisk.

Hvis du som chef har ansat en ny dygtig medarbejder, der giver din afdeling et kæmpe løft – hvad siger du så, når en chefkollega fra en anden del af virksomheden gerne vil have hende over i sin afdeling?

Hvis medarbejderen selv er interesseret, må du hellere sige ja. De bedste ledere er nemlig klar over, at de skal give slip på de talenter, der gerne vil skifte til andre afdelinger. Godt nok giver det dem på kort sigt en udfordring med at skaffe nye folk – men på lang sigt gavner det virksomhedens indtjening.

Det er en af konklusionerne i en ny rapport, Creating People Advantage, fra Boston Consulting Group og den internationale forening World Federation of People Management Associations. Den verdensomspændende undersøgelse bygger på spørgeskemabesvarelser fra mere end 4.000 ledere, der i større eller mindre grad arbejder med HR.

Ledere, der giver slip, skal belønnes

Rapporten viser, at de virksomheder, der giver lederne bonus for at udvikle talenter og derefter lade dem skifte til andre dele af firmaet, præsterer langt bedre end andre. Der er ganske enkelt en sammenhæng mellem belønning til ledere for at finde og dygtiggøre talenter, klare politikker for forfremmelse, muligheden for interne jobskift og firmaets overskudsgrad.

”Undersøgelsen viser tydeligt, at en kultur, som belønner ledere for at fremdyrke talenter og derefter sørge for, at de får andre nye, spændende opgaver internt, skaber overlegent bedre resultater end virksomheder, hvor man holder på de bedste,” siger Even Bolstad, der er daglig leder af den norske HR-organisation HR Norge, i en kommentar til rapporten.

De ansatte hos den tiendedel af firmaerne, der har størst overskud, har ifølge undersøgelsen tre gange større sandsynlighed for at kunne skifte job internt end medarbejderne hos virksomhederne i den dårligste tiendedel.

I en krisetid som denne kan det virke nærliggende for lederne at fastholde de dygtige folk i deres egen afdeling, men hvis medarbejderne har andre ønsker, er det en dårlig idé, pointerer Bolstad.

”Medarbejdere, som oplever, at de stagnerer under lederens ’vinger’, vil søge væk, hvis der mangler nye udfordringer inden for virksomheden.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet