Fra dimittend i Aalborg til ønskejob i Dublin

18.10.2012

af

LinkedIn gav Niels Gramkow det netværk, der skulle til for at kunne starte karrieren i verdens mest eftertragtede firma.

Arbejdsmarkedet er ikke nemt at komme ind på som nyuddannet – og slet ikke i Nordjylland, hvor Djøf-ledigheden er højere end noget andet sted i Danmark.

Så da 25-årige Niels Gramkow i marts sagde farvel til Aalborg Universitet efter at have fået titlen cand.merc. i international virksomhedsøkonomi, gav han sig til at søge bredt og internationalt i jagten på et job: England, Tyskland, Holland og Hong Kong.

At søge på tværs af landegrænserne ville åbne flere døre for ham, var han overbevist om.

”Hvis du ikke har nogen geografiske begrænsninger, har du automatisk flere muligheder. Samtidig er der nogle særlige oplevelser at finde i udlandet. Og karrieremæssigt kan det også nogle steder gå hurtigere, end det gør i Danmark.”

På jagt efter danskere

Men at det skulle gå så hurtigt med at komme ind på verdens mest attraktive arbejdsplads, havde han alligevel ikke regnet med.

For nylig kårede brandingbureauet Universum for fjerde år i træk Google som det firma, der står øverst på allerflest nyuddannedes ønskelister. Niels Gramkow blev en af de heldige – selv om han faktisk havde opgivet tanken om at komme ind hos søgemaskinegiganten.

”Jeg var forbi Googles hjemmeside og prøvede at finde ud af, hvilke jobmuligheder der var. Det var for forvirrende, og jeg kunne ikke få noget ordentligt overblik.”

Derfor søgte han i andre retninger, og undervejs i den proces meldte han sig bl.a. ind i en LinkedIn-gruppe for kandidater fra uddannelsen i Aalborg.

”I april var der en dansker ansat i Google i Dublin, der skrev, at firmaet ledte efter danskere. Fordi han havde taget samme uddannelse som os andre i gruppen, kendte han vores baggrund og vidste, at vi kunne være interessante. Det skyndte jeg mig at svare på.”

Pludseligt netværk

Den danske medarbejder, Thomas, forklarede mere om jobbet, og Niels Gramkow sendte sit CV til Googles rekrutteringsafdeling. Det blev starten på et tre måneder langt forløb, hvor han minimum en gang om ugen var i kontakt med firmaet. Undervejs blev han inviteret til Dublin for at gennemgå fire jobsamtaler på én dag.

Under rekrutteringsprocessen fik Niels Gramkow opbakning fra Thomas, og det var lidt af en øjenåbner for ham.

”Thomas viste stor interesse for at hjælpe én fra sin egen uddannelse frem, og her har jeg kunnet mærke den kraft ved netværk, som vi som studerende hele tiden hører om. Mens man studerer, kan man godt tænke, at man først får sådan et netværk, når man har 10 års erfaring. Men gennem Thomas havde jeg pludselig sådan et netværk, og det har virkelig været en positiv overraskelse.”

Brug LinkedIn-grupper

Niels Gramkow startede hos Google i september, og i sit nye job rådgiver han danske erhvervskunder om deres annoncering hos søgemaskinen.

Hans vej ind i firmaet gik via LinkedIn, og da djøfbladet.dk beder ham give et par gode råd til andre på jobjagt, taler han varmt for netop LinkedIn-grupper, der samler kandidater med samme studiebaggrund.

”Der er så mange uddannelser, at ingen ude i firmaerne kan rumme dem alle sammen og kende forskellene. Det gode ved sådan en LinkedIn-gruppe er, at de andre medlemmer ved, præcis hvilke kvalifikationer du har med fra uddannelsen, fordi de selv har gået der. Det er ikke sikkert, at du får et jobråd – men det kan være en måde at opdage et netværksarrangement eller en branche, der er værd at søge ind i.”

Og så skal man endelig ikke være genert. Vejen til at møde andre gennem LinkedIn går gennem at bidrage.

”Deltag aktivt i grupperne. Det kan være alt fra at dele en artikel til at skrive en kommentar, når andre medlemmer spørger om noget,” lyder anbefalingen fra Niels Gramkow.

Se også jobsøgningsguide for dimittender fra Djøf: Mit Første Job

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg
Job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Job
GrønlandsBANKEN
Frist 1. mar. 2024
Job
Verisure
Frist 23. mar. 2024
ANNONCE

Kommentarer

Dave Fischer
11 år siden
LinkedIn og brugen af grupper er vejen frem. På Verdenskortet - www.djoef.dk/verdenskortet - er der netop skabt et site med LinkedIn grupper fordelt på hele verdenen. Her kan du bl.a. møde Niels i artiklen, som er manager på Djøf Irland. Niels har lagt aktuelle links ind i gruppen, hvor Google søger danske medarbejdere.