A-kasse-fusion giver lavere pris

08-10-2012
1 min.

Akademikernes A-kasse går sammen med Ingeniørernes A-kasse. Fra næste sommer giver det medlemmerne en besparelse på 10 kr. om måneden.

To af landets store a-kasser for højtuddannede fusionerer. Fra 1. juli 2013 bliver Akademikernes A-kasse (AAK) og Ingeniørernes A-kasse (IAK) til én a-kasse med omkring 175.000 medlemmer, hvormed den bliver Danmarks fjerdestørste.

Ifølge AAK’s adm. direktør, Michael Valentin, handler fusionen i høj grad om fremtidssikring.

”Ved at gå sammen kan vi sikre, at medlemmerne kan blive ved med at få et meget billigt og godt a-kasse-produkt. Samtidig holder vi fast i fagligheden og versionerer tilbuddene efter de behov, de forskellige medlemsgrupper har. Djøferne vil derfor stadig opleve, at de har en a-kasse for dem.”

Sammenlægningen af de to a-kasser vil især give besparelser på it-fronten, og det vil kunne aflæses på kontingentopkrævningerne.

”Vi sætter kontingentet ned med 10 kr. fra 1. juli. Det lyder ikke af så meget, men med 100.000 AAK-medlemmer bliver det til en sjat,” siger Michael Valentin, der fortsætter som adm. direktør efter fusionen.

Djøf: Lutter fordele

Djøf Privats formand, Allan Luplau, er næstformand for AAK og ser fusionen som et plus for djøferne i AAK.”Som jeg ser det, skal man gennemføre fusioner, når man ikke er tvunget til det. Man skal gøre det, når der er tale om lutter fordele, og det er tilfældet her. Vi har to a-kasser, som begge har medlemsfremgang og lave kontingenter. De fordele for medlemmerne vil vi gerne bevare,” siger han.

Den nye a-kasse har endnu ikke fået et navn. Til gengæld ligger det ifølge Allan Luplau fast, at den vil være repræsenteret mere rundt om i landet end AAK, der har kontorer i København og Aarhus.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.