130 ekstra videnpilotjob inden nytår

23.10.2012

af

Dimittendledigheden vokser fortsat. Som modsvar lægger regeringen nu 20 millioner yderligere ind i videnpilotordningen.

Tæt på halvdelen af de nyuddannede djøfere er arbejdsløse. Tal fra september viser, at 43,7 procent af det seneste års dimittender ikke har noget job – og dette problem er gennemgående for en lang række faggrupper.

En af vejene ind på arbejdsmarkedet for nyuddannede akademikere er den såkaldte videnpilotordning. Den gør det muligt for virksomheder med færre end 100 ansatte og med kun få højtuddannede medarbejdere at få et statsfinansieret tilskud til lønnen, hvis de ansætter en højtuddannet.

Som reaktion på ledigheden, især blandt de nyuddannede, har regeringen nu fundet 20 millioner kroner ekstra til ordningen. Det betyder ifølge beregninger fra Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, at 133 virksomheder i løbet af årets sidste måneder vil kunne ansætte videnpiloter.

”Vi ved, at videnpilotprojekterne i rigtig mange tilfælde fører til fast beskæftigelse for videnpiloterne, men også job til andre ledige. Derfor glæder det mig meget, at vi har mulighed for at prioritere at give denne populære ordning endnu et markant løft,” siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse.

Det er blot to måneder siden, regeringen sidst øgede bevillingen til videnpilotordningen. I august tilførte regeringen 10 millioner ekstra, efter at kassen havde været tom siden juni. Samtidig blev ordningen dog udvidet, så den nu også gælder for ledige med mellemlange videregående uddannelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Børne- og Undervisningsministeriet
Job
Finanstilsynet
Job
Finanstilsynet
Job
Hjørring Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet