Djøf mener

10-01-2012
2 min.

Ny dagsorden.

2012 varsler om stigende arbejdsløshed over alt i samfundet. Det viser sig helt aktuelt gennem store afskedigelser i staten. Folketinget ønsker at begrænse de offentlige udgifter og dermed bane vejen for holdbarhed i økonomien.

Afskedigelser skal gennemføres ordentligt med overholdelse af de aftalte regler og værdigt over for de mennesker, det går ud over. Med så omfattende afskedigelser i ministeriernes departementer og styrelser hviler der et tungt ansvar på arbejdsgiveren. Tidligere blev der etableret en fond til understøttelse af de afskedigede. Det kan gøres enklere: Reservér 25.000 kr. for hver afskediget til karriere- og kompetenceudvikling midt i en krisetid.

Djøf er dagligt med i forreste linje: For at bistå medlemmerne med at sikre de korrekte vilkår. For at være den stærke partner, der er brug for, når fundamentet for arbejdslivet skrider, og for at yde god sparring om nye muligheder.

Den tidligere regering præsenterede den besparelse, der nu gennemføres i staten, som fokuseret administration. Den nye regering, som gennemfører besparelsen med vedtagelsen af finansloven for 2012, føjer effektivisering til. Begge dele er nødvendige. Men når man fokuserer, er der opgaver uden for fokus, der ikke mere skal løses. Djøf ønsker et klart og tydeligt svar: Hvad er uden for fokus? Hvilke opgaver er ikke mere kerneopgaver?

Uden en klar sammenhæng mellem opgaver og ressourcer vil den enkelte borger og virksomhed opleve nedskæringerne som mangel på service og kvalitet, som netop den enkelte udsættes for. Resultatet vil være utilfredshed, som helt urimeligt vil gå ud over de ansatte, som er tilbage til at løse opgaverne nu blot med færre kolleger.I den private sektor spores en anelse optimisme. Men også den bliver udfordret af konkurser og turbulens i verden omkring os. Det er ikke desto mindre herfra, de første spirer til vækst skal komme. Fra idérige virksomheder der tiltrækker den driftige og højtuddannede arbejdskraft. En arbejdskraft, som nu er så rigeligt til rådighed, og som kan være med til at give et løft til  virksomhedernes produkter og ydelser, markedsudvikling og salg, internationalisering og eksport samt organisering og kommunikation. Her kan politikerne sætte de passive dagpenge i offensivt spil ved at investere i frugtbare match.

Det er ikke, fordi det er mere synd for en djøfer at blive arbejdsløs, end det er for alle andre. Men der er – som undersøgelser har dokumenteret – alt for meget at tabe for samfundet, når højtuddannet arbejdskraft går ledig, og virksomhedernes udvikling står i stampe. Derfor er investeringer i at få ledige djøfere i beskæftigelse en overbevisende investering i fremtiden. Lad det være den nye dagsorden for 2012.


Godt nytår!

Kommentér
Del Twitter LinkedIn Facebook

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.