Mere hjemmearbejde en win-win-situation

10.7.2012

af

Hvis vi tager flere hjemmearbejdsdage, er det en gevinst for både miljøet og for effektiviteten, og samtidig får vi forkortet bilkøerne.

Der er rigtig mange fordele ved, at vi tager en hjemmearbejdsdag i ny og næ.  Og gerne endnu flere, end vi gør nu. Sådan lyder det fra formanden for Ingeniørforeningen i Danmark, Frida Frost. Hun siger til avisen.dk, at flere hjemmearbejdsdage kan forkorte bilkøerne, forbedre miljøet og hjælpe os i en stigende globaliseret verden, hvor fleksible arbejdstider er afgørende.

Det er godt hver tredje ingeniør, der arbejder hjemme – og det sker i gennemsnit 2,5 dag om måneden.

I en ældre Djøf-undersøgelse fra 2008 tilkendegiver 74 procent, at de har mulighed for at arbejde hjemmefra – 38 procent benytter sig i høj eller nogen grad den mulighed, mens resten kun gør det i mindre grad.

 

Flere hjemmearbejdsdage til djøfere

Lars Qvistgaard, formand for Overenskomstforeningen i Djøf, er også positivt stemt over for hjemmearbejde og ser gerne, at flere gør det.

”Som videnarbejdere har vi brug for fleksibilitet, for vi hænger ofte i en klokkestreng for at nå det hele. Og nogle opgaver kræver fordybelse og løses bedst hjemme til fordel for både os og vores arbejdsgiver.”

Men der selvfølgelig også den fare, at det betyder, vi kommer til at arbejde endnu mere - og mere end godt er, siger Lars Qvistgaard.

”Og så er der en tendens til, at de, der er mest synlige på arbejdspladsen, også er dem, der bliver belønnet mest lønmæssigt.”

Derfor er det vigtigt, at der er nogle klare retningslinjer for hjemmearbejde, siger Lars Qvistgaard.

Og med hensyn til miljøet og bilkøerne, så lader han ingeniørerne om den snak.

”Jeg tror, ingeniørerne er meget bedre til at vurdere det, end vi er,” siger Lars Qvistgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Færdselsstyrelsen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Slagelse Kommune
Job
Kriminalforsorgen
Job
Socialpædagogerne
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet