Erfaren jurist i front for offentlige chefer

26.7.2012

af

Foto: Beredskabsstyrelsen

Foto: Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen, vil som ny formand for Offentlige chefer i Djøf dimittendarbejdsløsheden til livs.

I august sætter en ny mand sig ved bordenden i bestyrelsen for Offentlige chefer i Djøf. Efter seks år på posten afløses Per Hansen af en rutineret leder, 59-årige Henning Thiesen.

Han blev i 2011 direktør for Beredskabsstyrelsen efter mere end 30 års karriere i forskellige dele af politiet, senest som politidirektør for Københavns Vestegns Politi.

Henning Thiesen har endnu ingen store programerklæringer parat og siger til djøfbladet.dk, at det første, han skal som formand, ”nok er at stikke fingeren i jorden”.

Den økonomiske krise er dog allestedsnærværende, og dens konsekvenser for de nyuddannede er efter Thiesens vurdering vigtige at arbejde med for både de offentlige chefer og Djøf generelt.

”Vi er meget optagede af arbejdsløsheden og især den høje dimittendledighed på nu omkring 40 procent. Vi kan konstatere i bestyrelsen for Offentlige chefer, at der kan findes job til unge djøfere uden for de større byer, og vi er også af den opfattelse, at Djøf skal fortsætte arbejdet med aktivt at opdyrke de muligheder, der ligger for djøfere i små og mellemstore virksomheder.”

- Hvilken rolle spiller de offentlige chefer i den forbindelse?

”Det er et arbejde, som må optage os alle, og vi har jo alle sammen vores netværk, vi kan bruge. Det er vigtigt, at alle Djøfs medlemmer er optagede af det her, for det er et samfundsmæssigt problem.”

Den økonomiske krise presser også de offentlige budgetter, og den nedsatte jobsikkerhed for cheferne er et andet af den nye formands fokusområder.

”Det er afgørende, at afskedigelserne i både staten og kommunerne foregår på en korrekt, ordentlig og værdig måde,” siger Henning Thiesen.

Tryghed i ansættelsen bliver derfor formentlig også et vigtigt emne ved næste års overenskomstforhandlinger.

 


 

Henning Thiesen

59 år, direktør for Beredskabsstyrelsen siden 2011.

Uddannet jurist ved Aarhus Universitet 1977. Fuldmægtig i Glostrup Politikreds samme år. Fuldmægtig i Politiets Efterretningstjeneste (PET) fra 1987. Souschef i PET 1989-92.
Vicepolitidirektør i Københavns Politi 1996-2000. Statsadvokat for Særlig Økonomisk Kriminalitet 2000-2006. Politidirektør for Københavns Vestegns Politi 2006-2011.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet