Skal de rige betale mere - djøferne er delte

11.5.2012

af

De rigeste bør give noget mere til den fælles kasse. Det mener halvdelen af brugerne ifølge en miniundersøgelse på djøfbladet.dk.

Lige nøjagtig halvdelen af brugerne på djøfbladet.dk mener, at de bredeste skuldre i det danske samfund skal bære en større del af den fælles byrde. Den anden halvdel mener lige det modsatte.

Det fremgår af en såkaldt quickpoll fra djøfbladet.dk, hvor lige godt 300 har svaret.

På den måde placerer djøferne – eller de besøgende på djøfbladet.dk – sig næsten ligesom danskerne generelt set, når det gælder enighed om, at de rigeste skal betale mere. En undersøgelse, som Ugebrevet A4 har stået bag, viser nemlig, at 53 procent er enig i udsagnet, mens 27 procent er delvist eller helt uenig. Resten er hverken enig eller uenig eller ved ikke.

For og imod

Brugerne på djøfbladet.dk har ivrigt kommenteret ovennævnte undersøgelse, og her er et par pluk fra både dem, der mener, at de bredeste skuldre skal betale mere, og fra dem, der mener det modsatte:

”Som ’Jernladyen’ så elegant engang udtalte det: ’The problem with socialism is, that you eventually run out of other peoples money’.”

”Jo mere lighed i et samfund, jo større rigdom. Et mere lige samfund klarer sig bedre.”

”Det er altid let at være generøs med andre menneskers penge, og når så mange mener, at de bredeste skulde skal bære en endnu større byrde, så er der for flertallet tale om rendyrket egoisme...”

”Det er så grundlæggende et element ved vores kultur ... Derfor skal vi fastholde en solidarisk skattepolitik, selv om vi djøfere må klare os med en lidt dårligere årgangsvin.”

Læs alle kommentarerne i artiklen ’Skal de rigeste betale mere?’.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet