Dansk økonom kåret som Europas bedste

24.5.2012

af

Lasse Heje Pedersen er kåret til Europas bedste økonom under 40 år. Det er hans meget aktuelle forskning i, hvordan finanskriser opstår, der har fået hans fagfæller til at pege på ham som den rette modtager af prisen.

Professor Lasse Heje Pedersen har drukket champagne og spist god mad med familien. Han er netop kåret som den bedste økonom under 40 år for sin forskning, der viser, hvordan finanskriser opstår.

Lasse Heje Pedersen er den første dansker, der modtager Bernácer-prisen, som bliver uddelt af den uafhængige økonomiske tænketank ’Observatorio del Banco Europeo’. Det er internationale kolleger, der har peget på den danske økonom, der er tilknyttet CBS, Institut for Finansiering og Center for Finansielle Friktioner, som Europas bedste. Med kåringen følger 30.000 euro.

Hvad tror du, kåringen kommer til at betyde for dig?

”Først og fremmest er det en kæmpe stor ære – især når det er ens kolleger globalt set, der giver én prisen. Og så kan det nok gøre det lettere at få opmærksomhed omkring min forskning. Som forsker betyder det utrolig meget, at ens ideer har inspireret andre forskere og er blevet brugt i praksis – for mit vedkommende i forbindelse med økonomisk politik og i den finansielle sektor. Det er prisen en bekræftelse på, og den giver mig mod på at forsætte med at udvikle nye ideer,” siger Lasse Heje Pedersen. 

Forud for sin tid

Selv om Lasse Heje Pedersens forskning i den grad må siges at være meget aktuel, er det noget, han har beskæftiget sig med siden 1998, hvor han var ph.d.-studerende på Stanford University.

Han mener, at likviditetsrisikoen – altså risikoen for, at man løber tør for kontanter, og prisen på aktier og obligationer falder – er den primære faktor for, at en finanskrise opstår.

Og han kan da også godt mærke, at mange, herunder den amerikanske centralbank, er blevet opmærksomme på likviditetsrisikoen.

Vil det så sige, at vi undgår finanskriser fremover?

”Jeg tror, der vil blive ved med at komme finanskriser indimellem. Men man kan da håbe på, at de bliver sjældnere og mindre alvorlige,” lyder det fra Europas bedste økonom – under 40.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
KL - Kommunernes Landsforening
Job
Djøf
Job
Villum Fonden
Job
Wonderful Copenhagen
Job
Hvidovre Kommune
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet