Præstationsafhængighed kan gøre dig syg

3.4.2012

af

Hvis dit selvværd afhænger af gode præstationer på jobbet, er der risiko for, at du bliver syg eller går ned med stress.

Hvis det er dine præstationer på jobbet, der afgør, hvor højt et selvværd du har, er der stor sandsynlighed for, at du arbejder både om aftenen, i weekenden og i ferien. Du går temmelig sikkert også på arbejdet, selv om du er syg.

Det viser en undersøgelse blandt 392 skandinaviske videnarbejdere, som forskere fra blandt andet Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har gennemført, skriver arbejdsmiljoforskning.dk.

Balancegang

Forskerne har en teori om, at personer, som er afhængige af præstationer på arbejdet for at bevare et højt selvværd, har vanskeligt ved at finde en sund balance mellem ydre krav og indre behov.

Og især blandt kvinderne er der en signifikant sammenhæng mellem arbejdsselvværdet, og måden de arbejder på – de er ’på’ hele tiden og får ikke restitueret.

Alt med måde

Lisbeth Kjersgård, chefkonsulent i Djøf, kan sagtens genkende billedet af de præstationsafhængige djøfere.

”Vi kan i høj grad genkende mønsteret i forhold til djøferne, der uanset køn lægger en stor identitet i jobbet. På den positive side giver det engagement, kvalitet og faglig stolthed, men på den negative side øger det risikoen for at gå ned med stress, fordi der ikke er balance mellem arbejde og privatliv. Derfor er det utrolig vigtigt at være opmærksom på, at jobbet ikke kommer til at fylde det hele,” siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet