Ledighed værst blandt djøf-kvinder

14.2.2012

af

Illustration:Mikkel Henssel

Illustration:Mikkel Henssel

Først var det Djøf-mændene. Nu er det Djøf-kvindernes tur. På et år er deres ledighed steget dobbelt så meget som Djøf-mændenes. Det er fordi, stat og kommuner er ramt af sparerunder.

Djøf-kvindernes ledighed er steget næsten dobbelt så meget som mændenes i løbet af det seneste år.

Det er de store sparerunder i stat og kommuner, der er den mest oplagte forklaring på forskellen, vurderer Djøf.

”Den offentlige sektor er et stort ansættelsesområde for kvindelige djøfere. De rammes ikke kun fordi, der er afskedigelsesrunder, men også fordi man ikke ansætter nær det antal, vi er vant til, og det har stået på i efterhånden et stykke tid,” lyder det fra Maria Damm-Henrichsen fra Djøf Rådgivningen.

Kvindernes tur

Det er ikke kun blandt djøfere, men på hele akademikerområdet, at ledigheden stiger mest blandt kvinderne.

”Da krisen startede for to år siden, steg akademikermændenes ledighed stejlt og hurtigt, fordi ingeniører og cand.merc.ere i stor stil røg ud af kriseramte private virksomheder eller ikke kunne komme ind i dem,” forklarer Jens Mølbach, sekretariatschef i Akademikernes Centralorganisation.

”Nu er det den offentlige sektor, som lukker ned, og så er det kvindernes tur. For også blandt akademikere er det offentlige et større arbejdsmarked for kvinderne end for mændene. Tag f.eks. juristerne. Her deles vandene, så de unge kvinder oftere søger ind i den offentlige sektor og de unge mænd oftere ind på advokatkontorerne.”

Værst i København

Langt de fleste ledige djøfere, ikke mindst blandt de nyuddannede, bor i Københavns Kommune.

Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) siger:

”Det er trist, men ikke overraskende, at mange kvinder fra den offentlige sektor bliver ledige nu.”

Søg job i nye brancher

Københavns Kommune har afsat et tocifret millionbeløb i år til at få akademikere i arbejde, understreger Anna Mee Allerslev.

”Og så håber jeg også, at mange af de nyledige akademikerkvinder vil søge job i andre egne af Danmark end København og i andre brancher end den offentlige sektor. Hvis ledige djøfere søger bredere, så har de faktisk bedre muligheder for nyt job end andre ledige. Vejen til drømmejobbet kan godt bestå af en omvej.”

Maria Damm-Henrichsen fra Djøf påpeger, at jobkrisen dog også kan betyde, at unge kvinder i højere grad sorteres fra af nogle arbejdsgivere, fordi de forbindes med barsel.

”Det er en faktor, som særligt mindre arbejdspladser skeler til,” siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Jan Hansen
11 år siden
"Københavns Kommune har afsat et tocifret millionbeløb i år til at få akademikere i arbejde, understreger Anna Mee Allerslev." - jamen, det var da dejligt, at akademikerne får særbehandling af en - akademisk uddannet - borgmester. En gunst, som andre faggrupper næppe nyder godt af. De kan bare sejle deres egen sø. Utroligt, at djøfferne ikke kan sælge sig selv på jobmarkedet i en sådan grad, at det offentlige ikke skal bruge skatteborgernes penge på at reklamere for netop deres lille gruppe.