Lad os sammen udnytte, at det spragler!

22.2.2012

af

Læserbrev fra Lise Holm-Rasmussen, RUC-studerende: Plan, By og Proces + Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier, stud.scient.soc.

Nej, sociologer har ikke deres titel for sig selv. Og det har jeg heller ikke – for jeg deler den mere eller mindre med sociologerne.

I artiklen ”Spraglet sociologisk brand” af Lars Lønstrup i djøfbladet, nr. 3, 10. februar 2012 bliver det præsenteret som om, at sociologer er de eneste djøfere, som er udfordret af deres titel. Ifølge artiklen er det svært at være sociolog, fordi arbejdsgiverne er konservative og helst ansætter statskundskabere, jurister og økonomer. Men det er ikke kun de traditionelle djøferes skyld, for oven i denne udfordring udvander også en lang række kandidatuddannelser på Roskilde Universitet cand.scient.soc titlen. De ”rigtige” sociologer har altså åbenbart svært ved at få job, og det er de klassiske djøfere og forkerte sociologers skyld.

Jeg er enig med artiklen i, at der er en udfordring i at differentiere de enkelte ”djøf-uddannelser” fra hinanden – ikke mindst fordi mange af os hverken har vores egen titel eller profession. Derfor kan det selvfølgelig også være lidt svært at vise arbejdsgiverne, at andre end de traditionelle djøfere er et godt valg til de opslåede stillinger. Fremstillingen af, at denne problematik kun gælder for sociologer, som derfor er særligt udfordret – det er jeg ikke enig i! Udover jurister, økonomer, statskundskabere – og sociologer omfatter djøf også en masse interessante hybrider fra Aalborg, Syddansk og Roskilde Universitet. Og vi er ikke forkerte sociologer, og vi er også en del af Djøf.

I stedet for at sætte os i hvert vores hjørne og være bitre over, at nogle uddannelsesmæssige baggrunde er mere kendte end andre, bør vi sammen arbejde for at øge kendskabet til de mange forskellige tilgange og kompetencer, som vi kan bidrage med på arbejdsmarkedet. Og her bør djøfbladet også komme på banen, så vi – ikke mindst internt i djøf – får en forståelse for hinandens forskelligheder, styrker kompetencer. Lad os få præsenteret et mere nuanceret syn på djøferen og de forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, som hun/han besidder. Lad os sammen udnytte, at det spragler!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet