Navneskift på statskundskab fik politologerne i kog

06-09-2011
1 min.

Følelserne kom i kog på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, da instituttet i foråret blev bedt om at finde på et nyt engelsk navn i kølvandet på, at Aarhus School of Business nu er fuldt fusioneret ind i det samfundsvidenskabelige fakultet.

I første omgang frygtede politologerne at blive kaldt noget med business. Forslaget oppefra var imidlertid ’Department of Public Policy and Public Administration’ i stedet for det hidtidige ’Department of Political Science’. Men det faldt i meget dårlig jord, og der afgik – som omtalt i magasinet Forskerforum – protestbrev til rektor.

”Dels er det kun 20-30 procent af vores forskning, der handler om offentlig forvaltning og policy. Dels ville den titel forvirre vores udenlandske samarbejdspartnere, fordi vi i udlandet forbindes med den bredere political science tradition,” forklarer lektor Rune Stubager.Sagen er nu landet i fordragelighed og navnet blevet: ’Department of Political Science and Government’.

”De to ord dækker nogenlunde over det samme, og dermed undgår vi at signalere, at forskning i fx offentlig forvaltning er noget andet end statskundskab, hvad det ikke er hos os,” siger han.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.