Eksamenssnyd via Google

20-09-2011
1 min.

Lidt for mange unge googler og sætter søgeresultatet direkte ind i deres opgave eller speciale – uden kildehenvisning.

I USA er det fire ud af fem studerende, der i større eller mindre grad skriver deres eksamensopgave af, skriver berlingske.dk. Eksamenssnyderiet fremgår af en undersøgelse fra La Sierra University i Californien, der netop er offentliggjort i New York Times.Claus Nielsen, leder af studievejledningen på Københavns Universitet, kender godt problemet – bare slet ikke i samme omfang.

Der har rigtignok været en lille stigning i sagerne de senere år. Men det skyldes ikke nødvendigvis, at snyd er blevet mere udbredt. For søgemaskiner som Google har jo samtidig gjort snyd nemmere at opdage,” siger Claus Nielsen til berlingske.dk.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.