Arbejdsmarkedet hylder A-mennesker

7.9.2011

af

B-mennesker slås med arbejdstider, der strider mod deres døgnrytme. 8-16 er bare ikke deres kop te, og det smitter af på natteravnenes trivsel på arbejdsmarkedet, viser undersøgelse fra Ugebrevet A4.

Ifølge undersøgelsen betegner 39 procent sig som B-mennesker.

Og det kommer ikke bag på arbejdspsykolog og lektor ved Aalborg Universitet, Einar B. Baldursson, at de ikke trives lige så godt som deres kolleger.

”B-mennesker bruger jo en del af deres halvvågne tid til at befinde sig i en arbejdsmæssig situation, hvor de ikke kan levere deres bedste. De morgentimer er jo et mareridt,” siger han til ugebreveta4.dk

Hvis B-mennesker frit kunne vælge deres mødetid, ville de starte arbejdsdagen mellem klokken ni og ti, mens A-mennesker ville foretrække at sidde på deres pind allerede mellem syv og otte.

Men der er håb forude for B-mennesker.

”Døgnkulturen vinder langsomt frem, og det er jo en B-kultur. Rollerne vil blive byttet. B-mennesker vil få bedre mulighed for at folde sig ud på deres egne betingelser, mens A-mennesker vil komme under et tiltagende pres for at tilpasse sig en døgnrytme, der er unaturlig for dem,” siger Einar B. Baldursson.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet