Anonymitet udfordrer retssikkerhed

20-09-2011
1 min.

Titti Kopp, Djøf-AC-tillidsrepræsentant: Anonyme anmeldelser kræver stor fokus på retssikkerheden for dem, der bliver anmeldt.

Hvad er fordelen ved COWIs ordning set fra medarbejderne?

”Det er, at man har en ekstra kanal, hvis man ikke ønsker at inddrage sin chef og ikke ved, hvordan man skal håndtere en problemstilling. Ordningen gælder jo ikke kun korruption, men også etik og værdier omkring virksomhedsdriften i det hele taget. Ulempen er, at ordningen er anonym,” siger seniorjurist Titti Kopp, der er Djøf- og AC-tillidsrepræsentant i COWI.

Hvorfor er anonymitet et problem?

”Fordi man gemt bag anonymitet kan komme med grundløse beskyldninger mod andre, måske i affekt. Problemet er at sikre den anmeldte mod grundløse anonyme beskyldninger, som kan skabe en masse kaos og uro for vedkommende. Man skal være meget bevidst om at sikre retssikkerheden – også for dem, som anonymt bliver beskyldt for noget.”

Gør COWI det?”Det er en lille betroet enhed i COWI, der håndterer de anonyme henvendelser, der kommer ind fra hotlinen, og der er grundige retningslinjer på intranettet om principperne for henvendelser til hotlinen, så COWI gør meget for, at det ikke er nemt at misbruge ordningen med grundløse anmeldelser.”

Kunne man gøre mere?

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.