Vejen til direktørposten

09-08-2011
2 min.

Anders Jørgensen satte sig et mål: Han ville have en offentlig toppost. Han gik bevidst efter det, og i dag er han kommunaldirektør på Samsø.

Anders Jørgensens karriere kunne gå to veje – den faglige vej eller ledelsesvejen. Han valgte den sidste, men det var først tre et halvt år efter sin juridiske embedseksamen, han fandt ud af, at det var dén vej, han ville gå.

Anders Jørgensen havde fået et job som juridisk rådgiver for en kommunaldirektør og borgmester. Han blev fascineret af kommunaldirektørens kompetencer som en meget strategisk tænkende leder. Siden blev Anders Jørgensen leder af sekretariatet.

”Kontakten med så mange engagerede og erfarne ledere fik mig til at træffe beslutningen om, at jeg ville op på samme niveau kompetencemæssigt,” fortæller Anders Jørgensen.

Og så gik han ellers målrettet efter kompetencerne og lederjobbene. Han fik en coach og en mentor via Djøf. Han tog en lederuddannelse, og han gjorde nogle bevidste karriereskift. Først søgte han en stilling i en lille kommune, hvor han hurtigt blev konstitueret som vicekommunaldirektør. Og efter kommunesammenlægningerne stilede han efter et job i den centrale ledelse i en kommune. Det blev i første omgang til en sekretariatschefstilling i en større kommune.

Men Anders Jørgensen ville gerne videre endnu. Han søgte nogle stillinger, hvor han blev nummer to, men efter et coachforløb, hvor han blev helt klar på, hvordan han bedst kunne kommunikere sine kompetencer, lykkedes det at blive nummer et. Og i dag har han været kommunaldirektør i Samsø Kommune i godt et halvt år. Familien bor stadig i Næstved – indtil videre.

 

Hvilke omkostninger har dit karrierevalg haft for dig?

”Meget arbejde. Da mine små børn begyndte at græde, når jeg skulle ud ad døren, blev jeg bevidst om, at det ikke gik, og jeg var nødt til at prioritere min tid bedre. Mine ambitioner skal ikke være på bekostning af mine børn.”

Hvad er dit råd til andre, der har en toppost som karrieremål?

”Sørg for at have opbakning fra familien. Vær ærlig om omkostningerne. Brug sparring og coaching, det rykkede mig virkelig meget, da jeg besluttede, at nu skulle det være. Hvis du ikke får jobbet, så spørg ind til, hvad der blev lagt vægt på i udvælgelsen, og brug det konstruktivt i din egen udvikling.”Hvilke erfaringer har du gjort dig undervejs i jobsøgningsprocessen?

”Jeg lærte rigtig meget om mig selv. Jeg har hele tiden troet på, at jeg havde kompetencerne, men lærte at det ikke var nok, hvis jeg ikke kunne kommunikere det, så det stod lysende klart for en ny arbejdsgiver.”

Har du nået dit mål?

”Jeg håber aldrig, at jeg selvtilfreds læner mig tilbage og synes, at nu har jeg nået mit endelige mål. Min drivkraft har altid været at have et nyt mål. Men for første gang i min karriere har jeg ikke et mål for det næste job. Det er ikke sådan, at jeg føler mig sat, men lige nu er mit mål at være rigtig god til mit job og gøre en god og synlig forskel for Samsø.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.