Ledige seniorer snydes for favorabel jobordning

23-08-2011
1 min.

Fyrede +55-årige, der hænger på kanten af dagpengeretten, har ret til et kommunalt seniorjob, som skal være til en anstændig løn og inden for ens fagområde.

Men i alt er der kun omkring 100 personer i landet i disse særlige seniorjob, viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen ifølge Ugebrevet A4. Det svarer til hver 9. af de berettigede.

Konsulent i A-kassernes Samvirke, Michael Rosenby, mener ifølge A4, at det skyldes, at ordningen – som han kalder fantastisk – er ret ukendt.Der er p.t. 138 ledige djøfere over 55 år i Akademikernes A-kasse, og generelt set er langtidsledigheden voksende blandt djøfere.

”På trods af fine skåltaler dokumenterer Djøfs statistikker desværre, at vores ældre medlemmer diskrimineres på arbejdsmarkedet, hvis de mister jobbet. Derfor er seniorjob en god mulighed, som vi kun kan anbefale. Også i langt større omfang,” siger Djøfs arbejdsmarkedspolitiske chef, Lars Munck.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.