Først frivillig - så fastansat

01-08-2011
2 min.

Foreningsarbejde kan være en god investering i forhold til den fremtidige karriere. Flere djøfere oplever at blive fastansat samme sted, hvor de har arbejdet som frivillig.

Frank Møller Nielsen var 12 år, da han sammen med sin far hjalp med at bugsere vogne ud i skoven til det, der skulle blive kendt som Danmarks Smukkeste Festival – Skanderborg Festivalen. I 17 år arbejdede han som frivillig og fik hen ad vejen mere og mere ansvar.

Og da Frank Møller Nielsen som nyuddannet jurist skulle ud og prøve kræfter med det ’rigtige’ arbejdsmarked, blev han spurgt, om han ikke ville fastansættes på ’Danmarks Smukkeste Festival’ som ansvarlig for opbygningen af hele festivalen. Han fulgte sin mavefornemmelse og slog til.

Frank Møller Nielsen er ikke den eneste, der har gjort sin fritidsbeskæftigelse til en karrierevej. Der er også generalsekretæren for Danmarks Bridgeforbund, der blandt andet havde været næstformand i forbundet. Der er djøferen, der havde autisme i familien og blev ansat i Landsforeningen Autisme.

 

Skab dit eget job

Der gemmer sig jobmuligheder i boligforeninger, handicapforeninger, humanitære organisationer og mange andre steder, hvor en lang række djøfere lægger en større eller mindre del af deres fritid, siger Bodil Gavnholt, karriererådgiver i Djøf.

”Vi ser djøfere, der bliver projektansat eller får en konsulentopgave. En klassiker er en djøfer, der i sin fritid arbejder som fundraiser for en miljøorganisation eller en humanitær organisation og på den måde får insider viden om projekter og projektmidler og dermed selv kan komme i spil til en ansættelse på projektet. Og vi ser også djøfere, der er med til at skabe deres eget job og gøre sig så uundværlige, at de går fra at være frivillige til at være fastansatte,” siger Bodil Gavnholt.

Vejen fra frivillig til fastansat handler om at tænke utraditionelt og om ikke at undervurdere det netværk og de kompetencer, som et arbejde som frivillig kan give én, siger hun.

Frank Møller Nielsen er enig.

”Men det handler også om, at man ikke skal sætte sig selv i bås – og heller ikke lade omverdenen sætte én i bås. Der er rigtig mange muligheder, hvis man selv søger dem, siger han.Frank Møller Nielsen gennemgår kontrakter og han bruger også sine juridiske færdigheder i forbindelse med rettigheder. Og så bruger han sine analytiske evner. Ellers har hans primære job har ikke ret meget med jura at gøre. Men han elsker sit job og kunne ikke forstille sig andet – heller ikke selvom lønnen ikke er fyrstelig.

”Jeg får så meget andet – glæde og smil fra alle de frivillige. Jeg har så mange opture i mit job. Jeg føler efter, hvad maven siger og går ikke efter dollartegnene – det er jo sjældent dem, der gør én lykkelig,” siger Frank Møller Nielsen.

Hvis et job som frivillig ikke skulle føre til fastansættelse samme sted, skal man endelig huske at føre det på CV’et, siger Bodil Gavnholt.

”Meget af det frivillige arbejde giver gode djøf-kompetencer – ledelse og koordinering, og det er der mange, som glemmer at skrive på CV’et,” siger Bodil Gavnholt.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.