Økonomistudiet fyldt op for første gang længe

09-08-2011
2 min.

Rekord mange har søgt om en plads på økonomistudiet på Københavns Universitet. Og for første gang har de en venteliste. Nu overvejer de at hæve optaget næste år, men er samtidig bange for, at det giver bagslag.

Alle 300 pladser på økonomistudiet på Københavns Universitet er for første gang fyldt op i år, mens ni interesserede står på standby. Og det er højst usædvanligt, for selv om økonomer er en meget eftertragtet arbejdskraft på det danske arbejdsmarked, har der hvert år de seneste mange år stået pladser tomme på økonomistudiet.

Derfor er det en meget tilfreds studieleder, der kommenterer årets søgning, for fuldt hus og venteliste er da bestemt værd at fejre, lyder det fra Peter Erling Nielsen.

”Sammenhængen med optaget og Økonomisk Instituts økonomi er jo ret markant, så vi er glade. For to år siden måtte vi fyre ti medarbejdere ud af 50, og nu kan vi ansætte igen og dermed gøre undervisningen bedre.

Uforklarlig fremgang

”Men hvorfor de har fået så mange ansøgninger på økonomistudiet i år, kan Peter Erling Nielsen ikke svare på.

”Vi har forbedret vores kommunikation, men hvorfor vi pludselig er gået frem to år i træk, ved vi ikke.”

Ærgerlig venteliste

Det ærgrer Peter Erling Nielsen, at ni må stå på venteliste, for rent faktisk kunne de i princippet sagtens rumme flere studerende på Økonomisk Institut. Men nu kan de ikke få lov at tage flere ind, fordi de én gang selv har sat kvoten til 300.

”300 er ikke sat ud fra en dybere omtanke, vi kan fx være 425 i Christian Hansen Auditoriet. Nogle af os vil gerne sætte optaget højere, mens andre mener, at 300 er tilpas. Ud fra en samfundsmæssig betragtning ville det være godt at tage flere ind. Men omvendt kan det også være problematisk at slippe alle ind, for vi skal jo også gerne have dem hele vejen igennem studiet,” siger Peter Erling Nielsen.

Det kræver nemlig ikke et snit af de højeste for at komme ind på økonomistudiet – 6,1 lød kravet i år – milevidt fra statskundskab og sociologi på Københavns Universitet, der har et adgangskrav på henholdsvis 10,7 og 10,2.

Og Peter Erling Nielsen kunne da også godt se en fidus i, at adgangskravet på økonomistudiet fik et nøk opad.”Ganske vist er dumpeprocenten faldet og gennemførelsesprocenten steget, men vi stiller nogle matematiske krav til de studerende, som dem med en svag studentereksamen har svært ved at honorere,” siger Peter Erling Nielsen.

Den typiske økonomistuderende

Peter Erling Nielsen kender endnu ikke sammensætningen af de studerende, der er kommet ind i økonomistudiet på Københavns Universitet i år. De tidligere år har de typisk været af hankøn med en studenterhue erhvervet fra et gymnasium i Nordsjælland. 

Interessen for økonomistudiet på Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet har også været stigende i år – om end ikke så meget som på Københavns Universitet.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.