Snart 100 danske virksomheder med sladretilladelse

07-06-2011
1 min.

Den internationale trend med, at private virksomheder har whistle-blower ordninger, hvor medarbejdere eller andre kan rapportere om fx bestikkelse, breder sig herhjemme.

Man skal have tilladelse hos Datatilsynet. Det har 50 danske virksomheder fået, og der ligger ifølge Jyllands-Posten 70 ansøgninger mere hos Datatilsynet.

Det er de store, internationale koncerner, især dem der opererer i USA, som søger, siger Datatilsynets direktør Janni Christoffersen til Jyllands-Posten. Hun anslår, at der vil være givet tæt på 100 tilladelser inden udgangen af året.

Danfoss er ved at gøre deres ansøgning klar. Det sker i kølvandet på olie-for-mad skandalen, som Danfos ligesom flere andre danske virksomheder røg med i.”I en sag som olie-for-mad, hvor der sidder medarbejdere 150 meter fra mit kontor og laver noget, der er helt ude i hampen, tænker man jo, at nogen må have vidst noget,” siger chefjurist i Danfoss Christian Hartvig, til Jyllands-Posten.

Rambøll, KPMG, TDC, Codan, Danske Bank, Mærsk, Vestas og DONG er blandt de virksomheder, der har en tilladelse.

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.