Nyt job - Magnus Cohn

07-06-2011
2 min.

Hackernes lærenemme skræk.

Magnus Cohn, nyuddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet, har fået job som Account Executive i den danske it-gazellevirksomhed Secunia Aps, som fandt hans cv på nettet.

Hvad laver Secunia?

”De er verdens ledende inden for vulnerability intelligence, som sikrer netværk mod hackere og cyberkriminelle. Med Secunias løsninger kan man scanne hele virksomhedens netværk, finde sårbarhederne og opdatere alle programmer automatisk, så truslen forsvinder.”

Hvordan fik du jobbet?

”De fandt mit cv på nettet og ringede. Og så var jeg gennem et meget professionelt forløb med to telefoninterviews og to personlige samtaler, hvor jeg skulle bevise, at jeg kunne sælge.”

Hvad har du som scient.soc. af forstand på it-sikkerhed?

”Før jeg startede: Stort set intet. Jeg vidste, hvad firewall og antivirus var, og troede faktisk, at det var nok til at beskytte ens computer. Men nu er jeg blevet meget klogere.”

Hvorfor ville de gerne have lige netop dig?

”Jeg har altid været lærenem, og jeg tror, at mit studie har gjort mig endnu bedre til hurtigt at få et overblik over en ny situation. Men dét, der gjorde, at jeg overhovedet kom til første samtale, var nu nok mine studiejobs. Jeg har arbejdet som sælger og salgsinstruktør hos TDC og i de sidste par år som selvstændig salgscoach. Når man så er kommet til samtale, så er det personligheden og ens håndtering af spørgsmålene, der tæller.”

Hvad går dit job som Account Executive ud på?

”Jeg har en portefølje af mellemstore virksomheder hovedsagelig i Skandinavien og så nogle i England og Nordamerika. Jeg er deres kontakt i Secunia og ansvarlig for at genforhandle deres kontrakter.”

Hvad er den største udfordring for dig?

”Det er at forhandle aftaler hjem med it- og finansdirektører i virksomheders højeste beslutningslag. Men det er til gengæld også det mest spændende.”

Hvad har du ikke med fra uni, som du skal lære?

”Puha, der er mange ting. Men universitetet har givet mig en solid forståelsesramme, som gør det lettere at klare det, når jeg bliver smidt ud, hvor jeg måske ikke helt kan bunde.”Hvad har du med, som giver Secunia noget nyt?

”Det gode ved Secunia er entreprenørånden, hvor alle opfordres til at komme med forslag og feedback. Så det har jeg selvfølgelig gjort. Jeg er meget resultatorienteret og analytisk og kan nogle gange se tingene fra alternative vinkler.”

Secunia er dansk, men med folk fra 22 lande blandt de 104 ansatte?

”Ja, hele bygningen summer af forskellige sprog og kulturer. Man kan have hørt seks-ti forskellige sprog, når man har hentet en kop kaffe. Det giver et helt særligt miljø, når så mange kulturer arbejder sammen – og når der samtidig er en meget uformel omgangstone fra direktøren og ned.”

Hvad er din karriereplan på lang sigt?

”Jeg har altid været en god motivator, så jeg vil gerne prøve kræfter med ledelse.”

Kommentarer


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.